Connect with us

Economic

Guvernul pregăteşte ştergerea penalităţilor pentru firmele cu datorii la buget

Published

on

bani foto tecuceni

Guvernul pregăteşte ştergerea penalităţilor pentru firmele cu datorii la buget. Companiile aflate în insolvență nu sunt vizate de acest proiect de lege.

Ministerul Finanţelor a publicat pe site-ul propriu Proiectul Ordonanţei de urgenţă privind acordarea unor facilităţi fiscal.
Firmele cu datorii bugetare restante la 30 septembrie 2015 vor putea plăti sumele principale până la 31 martie 2016 fără să mai achite și penalitățile de întârziere, conform unui proiect obținut de Profit.ro, dar vor acoperi dobânzile aferente până la 30 iunie 2016.

Scutirea va fi aplicată de Guvern pentru a crește încasările bugetare, a stimula firmele la achitarea voluntară a datoriilor și a diminua arieratele bugetare. Documentul urmează să fie analizat în scurt timp de Guvern.

“Se propune instituirea unei măsuri conjuncturale de acordare a unei facilități fiscale prin care se urmărește stimularea achitării voluntare de către contribuabili a obligațiilor de plată restante la buget, maximizarea încasărilor bugetare, stimularea mediului economic și, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare, aspect de care beneficiază întreaga societate”, se spune în proiect.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad