Connect with us
banner ad

Administratie

Punct sanitar inaugurat în localitatea Roşiori din comuna Răchiţi GALERIE FOTO

Published

on

punct medical rosiori, inaugurare (4)

Noul punct sanitar al localităţii Roşiori a fost inaugurat astăzi, în prezenţa prefectului Costică Macaleţi, a deputatului Tamara Ciofu şi a directorului DSP Botoşani, Silvana Tudorache. Această investiţie a costat 1,2 miliarde de lei vechi şi a fost realizată din bugetul comunei Răchiţi.

Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi, a adeclarat că investiţia a fost realizată în 45 de zile lucrătoare şi susţine că angajaţii firmei Vicnic SRL şi-au făcut foarte bine treaba. Acest punct sanitar are o suprafaţă de 60 de metri pătraţi şi cuprinde două camere pentru consultaţii, o sală de aşteptare şi grupuri sanitare.

“Investiţia a costat 1,2 miliarde de lei vechi. A avut un termen de executare de 60 de zile dar a fost finalizată în 45 de zile lucrătoare. Acest cabinet medical este destinat doar locuitorilor din Roşiori. Vom realiza încă un astfel de cabinet şi în localitatea Costeşti. Până în vara anului viitor va fi realizat şi acel cabinet”, ne-a spus primarul comunei Răchiţi care a adăugat că în perioada imediat următoare se va inaugura la Roşiori noul cămin cultural.

La acţiunea de astăzi a participat şi deputatul Tamara Ciofu care de profesie este medic pediatru. Ea nu a venit cu mâna goală ci a adus mai multe medicamente necesare în acest cabinet şi le-a recomandat medicului şi asistentului să facă mai multe acţiuni de prevenţie.

“Acest punct sanitar este foarte bine amplasat şi bine primit. Un punct sanitar trebuie să fie adresat în mod deosebit celor care sunt în dificultate de a ajunge la centru. În acest sens, puteţi face activitate de prevenţie. Sugerez primăriei să aducă şi un frigider unde să poată fi ţinute vaccinurile. Întrucât vine anotimpul rece, am adus un set de medicamente şi de soluţii pentru aerosoli. O să primiţi şi un aparat de aerosoli şi vă rog să-l folosiţi. Vă voi susţine şi cu un aparat de determinare a glicemiei ca să-i ajutaţi pe cei vârstnici sau pe cei care nu au posibilitatea să meargă la un alt cabinet”, a spus Tamara Ciofu.

Silvana Tudorache, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, susţine că acest cabinet medical îndeplineşte toate cerinţe prevăzute de legislaţie.

“În primul rând vreau să mulţumesc domnului primar pentru invitaţia pe care mi-a făcut-o pentru a participa la un eveniment important pentru această comunitate. Am rămas plăcut impresionată de această locaţie. Am constatat că această locaţie este făcută la standarde europene ceea ce denotă grija domnului primar faţă de locuitorii acestei localităţi. Dumnealui a conştientizat că locuitorii din această comunitate trebuie să beneficieze de asistenţă medicală calificată şi de condiţii la standarde europene. Sunt convinsă că echipa medicală care va deservi acest punct de lucru va asigura toate solicitările care vor fi făcute astfel încât populaţia să nu fie nevoită să se deplaseze în altă locaţie”, a declarat Silvana Tudorache.

punct medical rosiori, inaugurare (1) punct medical rosiori, inaugurare (13) punct medical rosiori, inaugurare (12) punct medical rosiori, inaugurare (11) punct medical rosiori, inaugurare (10) punct medical rosiori, inaugurare (9) punct medical rosiori, inaugurare (8) punct medical rosiori, inaugurare (7) punct medical rosiori, inaugurare (6) punct medical rosiori, inaugurare (5) punct medical rosiori, inaugurare (4) punct medical rosiori, inaugurare (3) punct medical rosiori, inaugurare (2)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )