Connect with us
banner ad

Sport

Cristi Pustai a fost prezentat oficial la FC Botoşani. „Îmi doresc să depăşesc ceea ce a făcut Leo. Să mai participăm o dată în Europa”

Published

on

cristi pustai, sfaiter, iftime, prezentare2

Noul antrenor al FC Botoşani a susţinut astăzi la prânz, prima conferinţă de presă la noua sa echipă. El a venit însoţit de finanţatorul Valeriu Iftime şi preşedintele Cornel Şfaiţer. Cei doi oficiali botoşăneni susţin că principalul obiectiv al noului tehnician este evitarea retrogradării.

“Botoşaniul nu a fost refuzat de nimeni aşa cum s-a vehiculat prin presa scrisă. Cu domnul Grigoraş nu am avut nicio discuţie iar Vasile Miriuţă a spus public că dacă nu era oferta din Germania, venea la Botoşani. Am analizat şi am luat decizia să-l sunăm pe Cristi. Am avut nişte discuţii telefonice după care ne-a întâlnit faţă în faţă şi a luat drumul Botoşaniului. Este un antrenor care a avut rezultate extraordinare la Mediaş, Pandurii, chiar şi Rapid. Nu mai zic de Tg. Mureş (…) Obiectivul este evitarea retrogradării pentru că suntem într-o poziţie dificilă. La cum îl ştim pe Cristi, şi-ar dori să termine pe locul şapte”, a declarat Cornel Şfaiţer.

FinanţatorulValeriu Iftime este încrezător în Cristi Pustai şi spune că va proceda la fel cum a făcut-o şi cu Leo Grozavu, adică îi va lăsa libertate totală.

“Important este că am găsit ce am căutat. Am căutat un antrenor care a făcut şcoala la vremea lui, un om care a antrenat în România, un om care are un nume şi care poate să creeze o stare de atenţie pentru FC Botoşani. Cred foarte mult în Cristi. Trebuie construit pas cu pas. Noi lăsăm totală libertate antrenorului de a-şi construi lotul, de a-şi organiza echipa şi programul. Foarte adevărat este că la momentul acesta Cristi nu poate să facă decât cu materialul clientului”, a precizat Valeriu Iftime.

Noul tehnician al FC Botoşani l-a felicitat pe Leo Grozavu pentru rezultatele pe care le-a avut în cei aproape doi şi a declarat că vrea să obţină performanţe mai bune. Cristi Pustai îşi doreşte o participare cu FC Botoşani în Europa League.

“M-am exprimat public că în România de astăzi merg la două echipe, liniştit că pot lucre. La Gaz Metan şi la FC Botoşani. Practic, mi s-a îndeplinit un vis. Ca să clarificăm şi problema contractului. E ca sistemul de joc. Contează oamenii cu care lucrezi. Nu problema financiară a fost la baza alegerii acestui club. Am întâlnit nişte oameni care au lăsat antrenorii să lucreze în linişte, despărţirile au fost normale. Suntem într-o lume în care consider că mai sunt şi oameni normali. Despărţirea s-a făcut chiar în momentul în care nu s-a mai putut. S-a dat credit antrenorului pâă la capăt. Acesta a fost un criteriu important pentru mine”, a spus Cristi Pustai care a adăugat:

“Îl felicit pe Leo pentru că a reuşit să ajungă unde a ajuns cu echipa asta, chiar dacă nu pe criteriul sportive. Îmi doresc să depăşesc ceea ce a făcut Leo şi să ajungem pe criteriu sportiv. Să mai participăm o dată în Europa. Am avut contact cu Europa, la Gaz Metan. Pe urmă am ajuns cu Pandurii până în grupele Europa League. Acest moment e departe de noi”.

cristi pustai, sfaiter, iftime, prezentare1

cristi pustai, sfaiter, iftime, prezentare

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )