Connect with us

Sport

Cristi Pustai a fost prezentat oficial la FC Botoşani. „Îmi doresc să depăşesc ceea ce a făcut Leo. Să mai participăm o dată în Europa”

Published

on

cristi pustai, sfaiter, iftime, prezentare2

Noul antrenor al FC Botoşani a susţinut astăzi la prânz, prima conferinţă de presă la noua sa echipă. El a venit însoţit de finanţatorul Valeriu Iftime şi preşedintele Cornel Şfaiţer. Cei doi oficiali botoşăneni susţin că principalul obiectiv al noului tehnician este evitarea retrogradării.

“Botoşaniul nu a fost refuzat de nimeni aşa cum s-a vehiculat prin presa scrisă. Cu domnul Grigoraş nu am avut nicio discuţie iar Vasile Miriuţă a spus public că dacă nu era oferta din Germania, venea la Botoşani. Am analizat şi am luat decizia să-l sunăm pe Cristi. Am avut nişte discuţii telefonice după care ne-a întâlnit faţă în faţă şi a luat drumul Botoşaniului. Este un antrenor care a avut rezultate extraordinare la Mediaş, Pandurii, chiar şi Rapid. Nu mai zic de Tg. Mureş (…) Obiectivul este evitarea retrogradării pentru că suntem într-o poziţie dificilă. La cum îl ştim pe Cristi, şi-ar dori să termine pe locul şapte”, a declarat Cornel Şfaiţer.

FinanţatorulValeriu Iftime este încrezător în Cristi Pustai şi spune că va proceda la fel cum a făcut-o şi cu Leo Grozavu, adică îi va lăsa libertate totală.

“Important este că am găsit ce am căutat. Am căutat un antrenor care a făcut şcoala la vremea lui, un om care a antrenat în România, un om care are un nume şi care poate să creeze o stare de atenţie pentru FC Botoşani. Cred foarte mult în Cristi. Trebuie construit pas cu pas. Noi lăsăm totală libertate antrenorului de a-şi construi lotul, de a-şi organiza echipa şi programul. Foarte adevărat este că la momentul acesta Cristi nu poate să facă decât cu materialul clientului”, a precizat Valeriu Iftime.

Noul tehnician al FC Botoşani l-a felicitat pe Leo Grozavu pentru rezultatele pe care le-a avut în cei aproape doi şi a declarat că vrea să obţină performanţe mai bune. Cristi Pustai îşi doreşte o participare cu FC Botoşani în Europa League.

“M-am exprimat public că în România de astăzi merg la două echipe, liniştit că pot lucre. La Gaz Metan şi la FC Botoşani. Practic, mi s-a îndeplinit un vis. Ca să clarificăm şi problema contractului. E ca sistemul de joc. Contează oamenii cu care lucrezi. Nu problema financiară a fost la baza alegerii acestui club. Am întâlnit nişte oameni care au lăsat antrenorii să lucreze în linişte, despărţirile au fost normale. Suntem într-o lume în care consider că mai sunt şi oameni normali. Despărţirea s-a făcut chiar în momentul în care nu s-a mai putut. S-a dat credit antrenorului pâă la capăt. Acesta a fost un criteriu important pentru mine”, a spus Cristi Pustai care a adăugat:

“Îl felicit pe Leo pentru că a reuşit să ajungă unde a ajuns cu echipa asta, chiar dacă nu pe criteriul sportive. Îmi doresc să depăşesc ceea ce a făcut Leo şi să ajungem pe criteriu sportiv. Să mai participăm o dată în Europa. Am avut contact cu Europa, la Gaz Metan. Pe urmă am ajuns cu Pandurii până în grupele Europa League. Acest moment e departe de noi”.

cristi pustai, sfaiter, iftime, prezentare1

cristi pustai, sfaiter, iftime, prezentare

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad