Connect with us

Sport

Cristi Pustai este noul antrenor al FC Botoşani. C. Şfaiţer: “Am semnat până în vară”

Published

on

Pustai

Oficialii FC Botoşani au ajuns la un acord, în această după amiază, cu Cristi Pustai  care începând de mâine va prelua funcţia de antrenor principal. Fostul antrenor al formaţiilor Gaz Metan Mediaş, Pandurii Tg. Jiu şi ASA Tg. Mureş a semnat un contract valabil până în vară.

Valeriu Iftime şi Cornel Şfaiţer au fost astăzi la Bucureşti pentru a se întâlni cu Cristi Pustai. După aproximativ două ore de discuţii, Cristi Pustai a semnat cu FC Botoşani.

“Am semnat cu Cristi Pustai un contract valabil până în vară. Mâine dimineaţă dimineaţă va fi în Botoşani, la antrenamentul echipei. Deocamdată vine singur şi va colabora cu staff-ul pe care îl avem. După meciul cu Tg. Mureş vom stabili şi noul staff”, a spus Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.

Potrivit Wikipedia, Cristian Dumitru Pustai (n.12 oct 1967, Mediaș) este un antrenor român de fotbal, de profesie profesor de matematică. În prezent antrenează echipa ASA Tîrgu Mureș. În cariera de jucător de fotbal a evoluat pe postul de atacant pentru echipele CS Gaz Metan Mediaș, Unirea Alba Iulia și Chimica Târnăveni.

Și-a început cariera de antrenor la Chimica Târnăveni, spre finalul ediției 1999–2000 a Diviziei B, când a condus aceasta echipă din postura de antrenor-jucător.

În 2007 a devenit antrenorul echipei Gaz Metan Mediaș. Cele mai răsunătoare succese ale lui Pustai la conducerea lotului Gaz Metan au fost: promovarea în Liga I în sezonul 2007–2008 și calificarea În Europa League în 2011, după ce sezonul 2010-2011 l-a terminat pe locul 7, în această competiție mergând până în play-off. Calificarea în cupele europene a fost asigurată de retrogradarea vice-campioanei FC Politehnica Timișoara. În Europa League echipa medieșeană a reușit să învingă Mainz 05, dar a fost eliminată de Austria Viena.

În 2013 Pustai a semnat cu Pandurii Târgu Jiu, devenind antrenorul acestei formații, cu care s-a calificat în Europa League în același an și cu care a obținut titlul de vice-campioană. El a adus în lotul gorjenilor unii dintre jucătorii pe care i-a antrenat și la Gaz Metan.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad