Connect with us

Educatie

Salarii majorate cu 12% pentru personalul nedidactic din inspectoratele şcolare

Published

on

isjbotosani

Amendamentul care prevede că personalul nedidactic din inspectoratele școlare va beneficia de o majorare salarială cu 12% a fost aprobat marți, 22 septembrie, în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat.

De această majorare va beneficia personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare, unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare.

Inițiatorii amendamentului la Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 27/2015, senatorii PSD Doina Elena Federovici, Liviu Pop, Laurențiu Coca și Petru – Alexandru Frătean consideră că este în spiritul actului normativ și necesar tocmai pentru a nu se crea o discriminare între tipurile de personal nedidactic.

Totodată, în motivarea amendamentului se arată că personalul care își desfășoară activitatea în inspectoratele școlare sunt o componentă importantă a sistemului de învățământ, fiind o interfață între dascăli și ministerul de resort.

“În perioada 2008-2015 salariile personalului nedidactic din unitățile de învățământ nu au mai fost modificate decât pentru recuperarea reducerilor salariale din anul 2010 și pentru asigurarea nivelului salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată conform hotărârilor de Guvern anuale. În urma aplicării prevederilor proiectului de act normativ se va soluționa din punct de vedere material și moral situația personalului nedidactic din învățământ care participă în egală măsură la buna desfășurare a procesului de învățământ. De prevederile acestei modificări legislative vor beneficia peste 60000 de persoane” a declarat inițiatorul acestui amendament, senatorul PSD Doina Federovici.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad