Connect with us

Sanatate

Conducerea Spitalului Judeţean Botoşani vrea să închidă Maternitatea Săveni. Sindicatele se opun cu vehemenţă

Published

on

spital saveni

Reprezentantii spitalului vor sa inchida sectia de maternitate din Saveni din cauza conditiilor insalubre, dar si a numarului scazut de nasteri. Vorbim de 6-7 nasteri pe luna, intr-o unitate medicala care nu are nici macar un serviciu de sterilizare. Documentatia a fost  trimisa la Ministerul Sanatatii, numai ca liderii sindicali au depus o contestatie in acest sens.

“S-a decis inchiderea compartimentului de obstetrica si ginecologie din Saveni din cauza ca nu sunt nasteri, nu exista un circuit functional in sectia Saveni, nu avem serviciu de sterilizare acolo, nu avem medici suficienti pentru asigurarea liniei de garda si nu exista conditii  pentru desfasurarea unui act medical corespunzator”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Liderii Sindicatului Sanitas sustin ca aceasta sectie trebuie pastrata.

“Motivul este ca in judetul Botosani raman numai doua maternitati. Ca zona asta de 50 de mii de locuitori are nevoie de o maternitate. Ca in perioda de iarna este foarte greu de ajuns la Botosani. Ca e bine ca cetatenii din aceasta zona sa aiba o maternitate unde se fac nasteri ca in alte parti”, a declarat Octavian Dumitru, lider sindical.

Compartimentul de obstetrica si ginecologie  din Saveni nu poate fi inchis fara acceptul Ministerului Sanatatii.

In acest compartiment lucreaza doi medici, unul cu norma intreaga si celalalt cu jumatate de norma, sase asistenti medicali si patru infirmieri. Cand sectia va fi desfiintata angajatii vor fi redistribuiti pe celelalte sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta.

spital saveni4 spital saveni2 spital saveni1 spital saveni laborator spital saveni laborator 3

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad