Connect with us

Evenimente

Bilanţ negru pe drumurile din judeţul Botoşani: Peste 300 de accidente şi 19 morţi în nouă luni din 2015

Published

on

accident oraseni (7)

19 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 91 au fost rănite grav în accidentele rutiere care au avut loc pe drumurile judeţului Botoşani, în perioada ianuarie – septembrie 2015. Potrivit poliţiştilor botoşăneni, în această perioadă s-au înregistrat numai puţin de 325 de accidente rutiere.

Un accident cutremurator produs la inceputul lunii septembrie, cand un baiat de 15 ani din orasul Flamanzi a sfarsit cutremurator in urma unui accident rutier. Minorul a fost lovit in plin de o masina care gonea cu viteza. Baiatul se afla pe bicicleta, a intrat pe drumul european fara sa se asigure, iar un sofer care gonea cu 100 de kilometri pe ora nu l-a vazut la timp si l-a lovit puternic cu masina. Acesta este doar unul din cele 93 de accident grave produse in judetul Botosani,  de la inceputul acestui an si pana in prezent. In total au fost 325 de accidente, in urma carora 19 persoane au murit, 91 au fost ranite grav, iar 313 au fost ranite usor.

In top raman ca si cauze principale generatoare de accident: abaterile biciclistilor(53 de accidente in 2015), neacordare prioritate pietoni(39 de accidente), dar si viteza (37 de accidente din aceasta cauza).

“Datele statistice centralizate de la inceputul acestui an ne arata ca in continuare unele dintre cauzele principale favorizante ale producerii de accidente rutiere raman abaterile savarsite de conducatorii de atelaje si biciclisti”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtator de cuvant IPJ Botosani.

In municipiul Botosani, in acelasi interval au avut loc 17 accidente grave, in urma carora o persoana a murit si 17 au fost ranite grav.

“Pe cauze generatoare in cazul accidentelor avem:indisciplina pietonala 4, neacordare prioritate vehicule 5, neacordare prioritate pietoni 4,  conducere sub influenta alcoolului 1, circulatie pe contrasens 1, si alte cauze 2”, a declarat Catalin Corneanu, comisar sef adjunct Politia Municipiului Botosani.

Potrivit Politiei, in cazul a 109 accidente de circulatie din cele 325, soferii aveau intre 18 si 30 de ani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad