Connect with us

Administratie

Comunele din judeţul Botoşani se asociază pentru a accesa fonduri europene

Published

on

harta botosani

Harta judetului Botosani

Primarii din judeţul Botoşani şi-au schimbat strategia în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. Conştienţi că au şanse mici de a mai accesa proiecte cu finanţare europeană pentru modernizarea unui drum sau pentru extinderea reţelelor de canalizare şi apă, primarii au decis să se asocieze şi să realizeze asociaţii de dezvoltare intercomunitară.

O astfel de asociaţie a fost înfiinţată de comunele George Enescu, Ibăneşti, Pomîrla şi Hilişeu iar primul proiect care urmează a fi depus vizează modernizarea unui drum care trece prin aceste comune.

chelarudumitru pomarla

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomirla

„Am văzut că şansele de a accesa fonduri europene pe o singură comună sunt infime. Am făcut o asociaţie de dezvoltare intercomunitară (ADI). George Enescu, Ibăneşti, Pomîrla şi Hilişeu ne-am unit şi vom depune un prtoiect comun care presupune modernizarea drumului comunal 80 care leagă toate cele patru comune. Vor mai fi şi alte drumuri de utilitate publică care unesc centre sociale cu drumurile existente. Altfel nu avem nicio şansă”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomîrla.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad