Connect with us

Sport

Astra – FC Botoşani 1-0 – Alibec a marcat din penalty. FC Botoşani a jucat 77 de minute cu un om în minus – FINAL

Published

on

fcbotosani-astra 1-0 (19)

Astra – FC Botoşani se anunţa un meci în care formaţia gazdă era net favorită. Echipa lui Marius Şumudică era liderul Ligii I înaintea acestei etape în timp ce FC Botoşani era pe locul 12. Astra a acumulat 21 de puncte în 11 meciuri în timp ce FC Botoşani are doar 8 puncte.

FC Botoşani a început destul de bine partida şi nu s-a baricadat în apărare ci a încercat să iasă la joc şi să le pună probleme girgiuvenilor. În minutul 4, Cabrera a executat o lovitură liberă de pe partea stângă dar mingea a fost respinsă din careul mic.

În minutul 13 Cabrera comite un fault în careu iar centralul partidei dictează penalty şi îl elimină pe argentinian. Decizia este cel puţin discutabilă deoarece Cabrera nu era ultimul apărător. Alibec a transformat lovitura de la 11 metri iar din minutul 14 Astra a preluat conducerea.

În minutul 20, Enache a avut şansa majorării scorului după o pasă excelentă a lui Alibec. Enache a scăpat singur cu Iliev dar porstul botoşănean şi-a salvat echipa.

Cu un om în plus, Astra este echipa care are iniţiativa iar în minutul 25 Alibec este aproape de golul doi dar mingea şutată de acesta trece puţin pe lângă poarta botoşănenilor.

Ca şi cum nu ar fi fost suficiente probleme de lot la FC Botoşani, în minutul 35 s-a accidentat şi Dimitrov. Bulgarul a făcut o întindere musculară şi a fost înlocuit cu Popovici.

La pauză, Astra conducea cu scorul de 1-0 iar după cum s-a jucat în prima repriză, FC Botoşani nu părea să aibă nicio şansă să plece cu vreun punct de la Giurgiu.

Prima mare ocazie a reprizei secunde a aparţinut botoşănenilor. În minutul 56, Fulop a executat bine o lovitură liberă de la 18 metri dar Silviu Ling Jr. a reuşit să respingă de lângă bară.

Centralul Cătălin Popa (Piteşti) are o manieră de arbitraj care avantajează formaţia Astra Giurgiu. Acesta l-a eliminat total greşit pe Cabrera, nu l-a eliminat pe Lovin care a comis un fault din spate deşi avea un cartonaş galben şi nu a sancţionat cu avertisment două faulturi dure comise de giuguveni.

Astra încearcă să majoreze scorul dar Lovin şutează mult peste poartă de la 25 de metri. Neavând  ce pierde, botoşănenii au încercat să iasă la joc dar fără a avea mari ocazii la poarta lui Silviu Lung Jr.

În minutul 81, Ivanovici a luat o acţiune pe cont propriu, a trecut de trei adversari, a şutat din marginea careului dar Silviu Lung Jr. a reuşit să prindă mingea. Botoşănenii au prins curaj şi încearcă egalarea dar Ivanovici este singurul capabil să le pună probleme giurgiuvenilor.

În minutul 87, gazdele puteau marca golul doi dar Boldrin a şutat slab din marginea careului iar Iliev prinde fără probleme.

Partida s-a încheiat cu scorul de 1-0 iar Astra a acumulat 24 de puncte şi revenit pe primul loc în clasamentul Ligii I, având un punct mai mult decât Viitorul.

Echipele de start:

Astra: Lung – Queiros, Găman, Oros, Morais – Lovin (67 Teixeira) – Enache, Boldrin, Boubacar (53Budescu), De Amorim (78 Dandea) – Alibec
Rezerve: Gavrilaş, Budescu, Florea, Geraldo, Stan, Teixeira, Dandea
FC Botoşani: Iliev – Patache, Plămadă, Miron, Dimitrov (36 Popovici ) – Cabrera, Cucu, Vaşvari, Martinus (26 Fulop) – Roman (68 Ivanovici), Batin
Rezerve: Pleşca, Brata, Hadnagy, R.Costin, Popovici, Fulop, Ivanovici

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad