Connect with us
banner ad

Sanatate

Moarte provocată de o boală rară. O femeie din Botoşani a murit de tetanos

Published

on

spitaluljudeteanpacienttarga

Femeia in varsta de 71 de ani s-a prezentat la spital in  data de 9 septembrie, iar in urma investigatiilor medicii au vazut ca este vorba de un caz de tetanos si au transferat-o la Iasi. Din pacate, batrana, care pe vremuri a lucrat ca infirmiera la spitalul din Saveni a venit la spital  cam la o luna dupa ce s-a ranit de la un cui ruginit.

Doctorii au facut tot posibilul sa salveze viata batranei, insa din pacate aceasta s-a stins in spitalul din iasi deoarece toxina produsa un urma infectarii se fixase deja in organism.

“Pacienta s-a prezentat in data de 9 septembrie in serviciul Upu cu disfagie si trismus de aproximativ doua zile.In urma investigatiilor din spital, pacienta a fost suspicionata cu tetanos generalizat datorita contracturilormusculare spastice prezente. S-a urmat profilaxia cu penicilina si administratea unei doze cu vaccin anti-toxina tetanica. Ulterior bolnava a fost trimisa la spitalul de Boli Infectioase din Iasi pentru investigatii  suplimentare. Din informatiile care le avem pacienta a decedat la spitalul din Iasi”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

De altfel, medicii spun ca toxina, odata ajunsa in corp, produce leziuni la nivelul muschiului cardiac. Pentru ca este o boala extrem de grava, medicii trag un semnal de alarma si le recomanda tuturor celor care se inteapa sau se lovesc sa mearga de urgenta la un cabinet medical pentru a se imuniza.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )