Connect with us

Sanatate

Moarte provocată de o boală rară. O femeie din Botoşani a murit de tetanos

Published

on

spitaluljudeteanpacienttarga

Femeia in varsta de 71 de ani s-a prezentat la spital in  data de 9 septembrie, iar in urma investigatiilor medicii au vazut ca este vorba de un caz de tetanos si au transferat-o la Iasi. Din pacate, batrana, care pe vremuri a lucrat ca infirmiera la spitalul din Saveni a venit la spital  cam la o luna dupa ce s-a ranit de la un cui ruginit.

Doctorii au facut tot posibilul sa salveze viata batranei, insa din pacate aceasta s-a stins in spitalul din iasi deoarece toxina produsa un urma infectarii se fixase deja in organism.

“Pacienta s-a prezentat in data de 9 septembrie in serviciul Upu cu disfagie si trismus de aproximativ doua zile.In urma investigatiilor din spital, pacienta a fost suspicionata cu tetanos generalizat datorita contracturilormusculare spastice prezente. S-a urmat profilaxia cu penicilina si administratea unei doze cu vaccin anti-toxina tetanica. Ulterior bolnava a fost trimisa la spitalul de Boli Infectioase din Iasi pentru investigatii  suplimentare. Din informatiile care le avem pacienta a decedat la spitalul din Iasi”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

De altfel, medicii spun ca toxina, odata ajunsa in corp, produce leziuni la nivelul muschiului cardiac. Pentru ca este o boala extrem de grava, medicii trag un semnal de alarma si le recomanda tuturor celor care se inteapa sau se lovesc sa mearga de urgenta la un cabinet medical pentru a se imuniza.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad