Connect with us

Administratie

Lucrările la Teatrul Mihai Eminescu vor fi reluate. Primăria va plăti în plus aproximativ 60 de miliarde

Published

on

Teatrul Mihai Eminescu in constructie (1)

De câteva luni, lucrările la clădirea Teatrului Mihai Eminescu au fost abandonate şi există riscul ca proiectul cu finanţare europeană să fie ratat. Problemele au apărut în momentul în care constructorul a descoperit că structura de rezistenţă nu este sigură şi a informat primăria că trebuie efectuate lucrări de consolidare.

S-au solicitat tot felul de expertize şi de păreri de la diverşi specialişti iar într-un final s-a ajuns la concluzia că aceste lucrări de consolidare sunt necesare. S-a pierdut foarte mult timp iar acum primăria se pregăteşte să organizeze o nouă licitaţie. Primarul Ovidiu Portariuc susţine că va face un nou contract pentru lucrările de consolidare iar plata se va realiza în următorii patru ani.

“Am avut două şedinţe şi am reuşit deblocarea proiectului Teatrului Mihai Eminescu. Sumele necesare pentru consolidarea teatrului vor fi abordate într-un proiect separat care va fi licitat în perioada următoare. Va fi un contract multianual. În cel mult două luni vor începe lucrările de consolidare. Expertiza făcută demonstrează clar necesitatea şi urgenţa unor lucrări de consolidare. Este vorba de o suplimentare de şase milioane de lei. Constructorul va accelera lucrările. Deja au fost comandate toate materialele şi cred că într-o lună va fi finalizat acoperişul teatrului. Teatrul Mihai Eminescu se va finaliza la 31 martie 2016. Este o obligaţi pentru că altfel riscăm penalităţi”, a declarat Ovidiu Portariuc.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad