Connect with us

Sport

CS Mioveni – FC Botoşani în Cupa României. Mugur Cornăţeanu: “Nu voi menaja pe nimeni. Voi juca în linii mari cu acelaşi 11 pe care l-am folosit şi cu Dinamo”

Published

on

mugurel cornateanu

FC Botoşani va întâlni mâine după amiază de la ora 16.30, în deplasare, formaţia CS Mioveni, în şaisprezecimile Cupei României la fotbal. După ce a părăsit Cupa Ligii încă din primul tur, FC Botoşani îşi propune un parcurs cât mai lung în Cupa României.

Primul adversar al botoşănenilor în Cupa României este CS Mioveni, o echipă care se află pe locul trei în clasamentul seriei a II-a din eşalonul secund. Echipa antrenată de Claudiu Niculescu are în acest sezon două victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere, şase goluri marcate şi patru primate.

FC Botoşani a făcut astăzi deplasarea către Mioveni iar antrenorul Mugur Cornăţeanu susţine că vat rata acest meci ca pe unul de campionat. El nu intenţionează să introducă rezervele deoarece vrea calificarea în optimile Cupei României.

„Calculele hârtiei ne arată că suntem favoriţi în acest meci pentru că noi suntem echipa care face parte dintr-un eşalon superior. Nu voi menaja pe nimeni. Voi juca în linii mari cu acelaşi 11 pe care l-am folosit şi cu Dinamo. Voi opera maxim două schimbări în echipă. Nu joc cu rezervele pentru că e un joc normal pe care îl tratăm cu maximă seriozitate deoarece vrem să mergem mai departe în Cupa României”, a declarat Mugur Cornăţeanu.

Antrenorul interimar al FC Botoşani şi-a studiat adversarul de mâine şi susţine că nu va fi un meci uşor mai ales că CS Mioveni a produs mai multe surprise în precedentele ediţii ale Cupei României.

„Respectăm Mioveniul, o formaţei bună din eşalonul secund, care în ultimele sezoane s-a luptat pentru promovarea în prima ligă şi care are un parcurs bun şi în acest campionat, iar aspiraţiile lor sunt şi în acest sezon foarte mari. Nu uităm că Mioveniul a fost una din surprizele ediţiei trecute a acestei competiţii, eliminând formaţii cu renume. De aceea cred că elevii mei ar greşi dacă ar considera că simpla lor prezenţă pe gazon ar rezolva ecuaţia calificării. Mergem să tratăm meciul ca pe unul de campionat, de Liga I. Mioveniul are o trupă bună, cu jucători care au şi meciuri în prima ligă a ţării, au experienţă. E o formaţie foarte dificilă. Noi sperăm însă să nu ne întindem pe parcursul a 120 de minute şi să ajungem şi la penalty ci să rezolvăm jocul în cele 90 de minute pentru că aşa ar fi normal. Suntem, totuţi echipă de Liga I şi ar trebui să ne respectăm şi să ne calificăm”, a adăugat antrenorul interimar al FC Botoşani.

În ediţia trecută a Cupei României, CS Mioveni a eliminat în şaisprezecimi pe Astra Giurgiu (3-1), în optimi a trecut de Dinamo (1-0) iar în sferturi a fost învinsă de CR Cluj cu 4-3, golul calificării fiind marcat în minutul 91. CS Mioveni a condus cu 3-0 pe terenul CFR-ului dar Tade (62, 87), Chanturia (68) şi Ivanovski (91) au întors soarta meciului şi au adus calificarea clujenilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad