Connect with us

Sport

FC Botoşani – Dinamo Bucureşti 1-1 – LIVE – GALERIE FOTO – FINAL

Published

on

fc botosani - steaua 0-1 cabrera (30)

Cu o singură victorie în zece etape, FC Botoşani este condamnată să obţină o victorie în această seară împotriva “câinilor roşii”. Dinamo a avut un start de sezon foarte bun, reuşind să fie neînvinsă până în etapa trecută când a pierdut în faţa formaţiei CFR Cluj, într-un meci în care a avut trei jucători eliminaţi iar antrenorul Mircea Rednic a fost trimis în tribune.

fc bt-dinamo tabela

FC Botoşani a început mai bine partida şi s-a instalat în jumătatea de teren a dinamoviştilor încă din primul minut al partidei. Antrenorul interimar Mugurel Cornăţeanu a decis să-i ţină pe bancă pe Hadnagy şi Roman, cei doi atacanţi botoşăneni care nu au marcat niciun gol în zece etape şi a preferat să joace cu Paul Batin vârf împins. Alături de Batin, în atacul botoşănenilor au mai intrat Martinus Quenten şi Istvan Fulop.

Prima mare ocazie a partidei a aparţinut oaspeţilor, pe un contraatac. Dorin Rotariu a şutat din marginea careului dar mingea a căzut pe bara porţii apărare pe Plamen Iliev.

În minutul 18 se încing spiritele. Fulop cade în careu la un duel cu Collins Fai iar botoşănenii solicită lovitură de la 11 metri. Centralul Istvan Fulop nu acordă decât corner iar din tribune se aude: “HOŢII, HOŢII”.

Vâzând că este aproape imposibil de trecut de defensiva dinamovistă, fundaşul dreapta Andrei Patache îşi încearcă şutul de la distanţă dar mingea trece mult pe lângă poarta apărată de Cerniauskas.

În minutul 24, Dinamo are a doua şansă de gol dar Bogdan Gavrilă ratează şutul din marginea careului iar scorul rămâne 0-0.

1-0 În minutul 27, FC Botoşani reuşeşte deschiderea scorului prin argentinianul Gonzalo Cabrera. Mijlocaşul botoşănean este scăpat din marcaj de fundaşii dinamovişti şi l-a executat pe Cerniauskas.

Trei minute mai târziu, acelaşi Cabrera ia o acţiune pe contpropriu, îi pasează în stânga lui Dimitrov, acesta centrează până la Martinus Quenten care încearcă un şut-centrare la colţul scurt dar Cerniauskas prinde în faţa lui Batin.

FC Botoşani nu scapă de ghinionul accidentărilor. Fundaşul central Andrei Cordoş s-a accidentat şi a fost schimbat în minutul 34. În locul lui a intrat Raul Costin.

Dinamo continuă să joace cartea contraatacului iar în minutul  37 Essombe a avut şansa golului. A scăpat din marcajul fundaşilor botoşăneni dar Plamen Iliev are o intervenţie de portar mare şi îşi salvează echipa.

În minutul 42, FC Botoşani are o nouă mare ocazie de gol. Cabrera îi pasează lui Fulop, acesta îi trimite lui Dimitrov care centrează de pe stânga dar Batin nu reuşeşte să reia spre poartă din careul mic.

În prelungirile primei reprize, Batin are o nouă şansă de a marca dar ratează şutul din marginea careului. În minutul 45+2, Dinamo reuşeşte egalarea, Essombe este scăpat din marcaj şi înscrie cu un şut la colţul scurt.

La pauză, FC Botoşani şi Dinamo sunt la egalitate, scor 1-1.

fc bt-dinamo tabela1

Repriza secundă începe cu o ocazie mare a dinamoviştilor. Gavrilă este scăpat din marcaj de fundaşii botoşăneni dar mingea şutată de acesta este respinsă de Plamen Iliev.

Centralul  Istvan Kovacs are o manieră de arbitraj cel puţin ciudată şi care îi enervează pe cei aproximativ 5000 de spectatori aflaţi în tribunele stadionului Municipal din Botoşani. Acesta a refuzat să acorde mai multe faulturi clare în favoarea botoşănenilor şi i-a iertat pe dinamovişti de cel puţin două cartonaşe galbene.

În minutul 60, Dimitrov şutează de la 20 de metri dar mingea trece pe lângă poarta apărată de Cerniauskas. Trei minute mai târziu, Cabrera îi pasează perfect lui Martinus Quenten, acesta preia dar şutează mult peste poartă din opt metri.

Maniera de arbitraj a centralului Istvan Kovacs şi a asistentului Aurel Oniţa este incredibilă. Cei doi au avut mai multe decizii controversate şi toate în favoarea dinamoviştilor. Istvan Kovacs le-a adus amite botoşănenilor de arbitrajul lui Alexandru Tudor de la meciul cu Steaua.

FC Botoşani este echipa care domină jocul dar neinspiraţia lui Martinus Quenten şi evoluţia ştearsă a lui Batin au făcut ca scorul să rămână 1-1. De partea cealaltă, Dinamo a preferat să se apere şi să joace doar pe contraatac.

În minutul 82, Patache îşi încearcă din nou şutul dar mingea trimisă de la 35 de metri trece pe lângă poarta dinamoviştilor.

Pe finalul partidei, dinamoviştii au tras de timp de o manieră incredibilă iar centralul Istvan Kovacs nu a acordat nici măcar un cartonaş galben. Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1 iar FC Botoşani mai pierde două puncte pe teren propriu.

…………………………………

ECHIPELE DE START

FC Botoşani: Iliev – Patache, Plămadă, Cordoş (34 Raul Costin), Dimitrov – Vaşvari, Cucu, Cabrera – Quenten (76 Brata), Fulop (61 Hadnagy) – Batin

Rezerve: Pleşca, Bordeianu, Hadnagy, Roma, Ivanovici, R. Costin, Brata

Dinamo: Cerniauskas – Fai, Marc, Mevlja, Ghomsi – Şerban (52 Moldoveanu), Anton – Palic, Gavrilă (68 P. Petre), Rotariu – Essombe (46 Puljic)

Rezerve: Popescu, Nedelcearu, Puljic, Petre, Tîrcoveanu, Corbu, Moldoveanu

Arbitri: Istvan Kovacs (Carei) –  Aurel Oniţa (Constanţa), Gero Szabo (Cluj)

fc bt-dinamo b (4)

………………………………..

Meciul cu Dinamo a trezit intereseul botoşănenilor pentru fotbal. Cu o jumătate de oră înainte de startul partidei, pe stadionul Municipal sunt aproximativ 2000 de spectatori dar mai sunt foarte mulţi casele de bilete şi la intrarea în arenă.

fc bt-dinamo  casa bilete

Galeria echipei FC Botoşani primeşte încă o lecţie pe prorpia arenă. Dinamo are o galerie mai numeroasă şi mult mai bine organizată. Deja au afişat câteva bannere printre care şi unul cu Cătălin Hâldan. De partea cealaltă, galeria FC Botoşani este formată din aproximativ 100 de ultraşi, în mare parte copii.

FC Botosani - dinamo galerii (4)

 

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad