Connect with us

Administratie

Primarul comunei Dîngeni propune acordarea unui spor pentru performanţă în administraţie

Published

on

catalin rotundu

Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni, a propus în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai PNL, modoficarea legii salarizării în administraţia locală şi judeţeană. El propune ca funcţionarii publici care îşi fac foarte bine treaba şi contribuie la dezvoltarea localităţii sau judeţului, să beneficieze de un spor salarial aşa cum se întâmplă în cazul celor care lucrează cu fonduri europene.

“In calitate de presedinte al Ligii Alesilor Locali Botosani, am propus in sedinta atelierului de lucru al Partidului Narional Liberal, care a avut loc la Brasov in perioada 18 -19 septembrie, un proiect de amendament la legea salarizarii unice in administratia locala. Plecand de la premiza ca ne dorim legi responsabile, bazate pe incurajarea competitiei si profesionalismului, doresc ca in calitatea pe care o detin, sa propun spre analiza posibilitatea de imbunatatire a legii unice de salarizare in administratia publica locala prin includerea unui spor salarial pentru performanta acordat la nivel local de catre ordonatorii de credite prin dispozitie sau managerii. Daca pentru stabilirea salariilor de baza suntem de acord ca acestea sa se propuna si sa se stabileasca ca si cuantum prin lege in functie de gradul si treapta in care este incadrat functionarul public sau contractual, pentru acordarea sporului de performanta propunem ca acesta sa fie cuantificat ca nivel maxim prin lege, dar sa fie acordat in functie de ducerea la indeplinire a obiectivelor stabilite prin fisa de evaluare”, a declarat Cătălin Rotundu.

“Implementarea proiectelor prevazute in strategiile de dezvoltare locala sau judeteana (dupa caz), precum si pentru imbunatatirea colectarii taxelor si impozitelor locale fata de exercitiul bugetar al anului anterior. Consider ca nu este normal sa fie responsabilizat si motivat financiar doar functionarul care lucreaza pentru implementarea proiectelor europene cu un spor de 75 %, iar cei care muncesc pentru a duce la indeplinire obiectivele de performanta a intregului exercitiu bugetar la nivel de functionare sau cei care depun un efort temeinic pentru a implementa proiecte de dezvoltare locale prin finantari diverse, altele decat cele cu fonduri europene, sa nu aiba posibilitatea de a fi motivati si rasplatiti financiar. Precizez ca identificam ca sursa de finantare a acestui spor chiar sume din bugetele locale pentru a avea un motiv in plus in realizarea unei performante in administratie. Trebuie sa incepem sa intelegem ca administratia are nevoie de reforma, personal calificat si performant, dar si retribuire pe masura cerintelor si responsabilitatii”, a adăugat primarul comunei Dîngeni.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad