Connect with us

National

Luna august a fost cea mai călduroasă lună din ultimii 135 de ani

Published

on

canicula fantana arteziana

Ultima lună a verii din acest an a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată pe planetă de la începutul monitorizării temperaturilor în 1880, a declarat joi Agenția Americană pentru Cercetare Oceanică și Atmosferică (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA).

De asemenea, și temperatura de la suprafața oceanelor a fost cea mai mare înregistrată vreodată, situându-se cu 0,78 grade Celsius peste media secolului al XX-lea și depăşind cu 0,004 grade Celsius recordul lunii iulie, a mai indicat NOAA.

Luna iulie a bătut recordul de căldură înregistrat pe termen de o lună în ultimii 135 de ani, atât la nivelul solului, cât la suprafața oceanelor, scrie Agerpres.

De asemenea, august a fost a șasea lună din 2015 care bate un record lunar de temperatură înregistrată la suprafața planetei, după recordurile din februarie, martie, mai, iunie și iulie, a menționat agenția.

În luna august, temperatura medie pe uscat și pe mare a fost cu 1,14 grade Celsius peste media secolului XX, plasându-se pe poziția treia în topul celor mai calde luni din istorie.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad