Connect with us

Evenimente

Botoşănean mort în urma unui accident de muncă într-o pădure din judeţul Iaşi

Published

on

padure

Ionel Remus Dumitru in varsta de 35 de ani a decedat pe loc, dupa ce a suferit un traumatism de coloana cervicala extrem de sever. In urma impactului, gatul tanarului a fost fracturat, iar decesul a survenit instantaneu. Echipajul medical sosit la locul producerii accidentului nu a mai putut interveni pentru a salva viata unui tanar ranit grav. Accidentul mortal de munca a avut loc marti, 15 septembrie, intr-o padure ce apartine de Ocolul Silvic Dobrovat.

Tanarul era angajat de 7 ani la societatea comerciala Rebo Forest SRL din municipiul Dorohoi, judetul Botosani. Societatea efectua lucrari de taiere a unei partide de lemne din padurea din comuna Dobrovat. Ionel Remus Dumitru avea meseria de fasonator mecanic, drujbist. Marti, tanarul taia cu drujba unul dintre arbori. La un moment dat, arborele s-a sfasiat pe lungimea trunchiului si partea care nu era inca taiata l-a lovit peste fata provocandu-i fractura coloanei cervicale. Practic, in urma loviturii, capul i-a fost rupt. Fiind vorba de un accident mortal de munca, ancheta este efectuata de Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi.
“Am declansat o ancheta pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea accidentului mortal de munca. Din primele cercetari, exista doua suspiciuni care au dus la accidentarea mortala a muncitorului: un defect ascuns al arborelui sau taietura cu drujba nu era executata corect. Un defect ascuns al arborelui poate sa fie un ciot sau copacul sa fi fost uscat pe interior. Daca se confirma aceasta varianta, inainte de taierea arborelui trebuiau luate niste masuri speciale. In functie de rezultatele cercetarii se vor aplica si sanctiuni”, a declarat George Albulescu, inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi.

Sursa: Bună Ziua Iaşi

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad