Connect with us

Sanatate

Sute de carduri de sănătate refuzate la Botoşani, din motive religioase

Published

on

card de sanatate foto realitatea

Pana la aceasta data, potrivit celor de la Casa de Sanatate, nu mai putin de 500 de botosaneni au refuzat cardurile nationale de sanatate din motive religioase. Asiguratii care au procedat asa trebuie sa completeze o declaratie si vor primi o adeverinta de asigurat valabila 3 luni pentru momentul cand vor avea nevoie de servicii medicale.

In prezent,la Botosani au fost activitate peste 140.000 de carduri de sanatate, din cele 250.000 distribuite judetului nostru de Casa Nationala de Sanatate.

“De la data de 1 septembrie, absolut toti furnizorii de servicii medicale vor trebuie sa furnizece servicii medicale doar in baza cardului national de sanatate.Activarea se face la medicul de familie pentru ca acesta este primul furnizor de servicii medicale, iar beneficiarii trebuie sa-l activeze  atunci cand au nevoie de servicii medicale”, a declarat Costel Lupascu, director Casa de Sanatate.

Cardul national de sanatate este obligatoriu de la 1 septembrie la orice consultatie, internare sau reteta, altfel veti plati contravaloarea serviciilor medicale.

Raman valabile si adeverintele de asigurat pentru cei care au refuzat cardul, dar si pentru cei care l-au pierdut si asteapta unul nou. Exceptie fac urgentele, cand nimeni nu le va cere cardul pacientilor.

Cardul national de sanatate e valabil atata timp cat titularul plateste asigurarea medicala, plus inca 3 luni de gratie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad