Connect with us

Evenimente

Zece focare de infecţie cu boala limbii albastre într-un sat din judeţul Botoșani

Published

on

vaci

Potrivit DSVSA Botosani, zece focare de infectie cu boala limbii albastre au fost inregistrate recent in mai multe gospodarii din satul Bobulesti, orasul Stefanesti.  Cum virusul a fost confirmat, autoritatile au luat masuri pentru a preveni raspandirea bolii.

“Momentan avem zece focare la Bobulesti, Stefanesti. Au fost 11 suspiciuni, s-au confirmat doar zece, zece exploatatii cu zece bovine afectate. Simptomatologia  este lejera la bovinele afectate, evolutia este in jur de doua saptamani, toata procedura legala este aplicata, nu sunt probleme. Avem doar morbiditate, si nu mortalitati”, a declarat Minodora Vasiliu, director DSVSA.

Aceasta boala este produsa de un virus, afecteaza rumegatoarele si se transmite doar prin intepatura unor insecte hematofage, din genul Culicoides, si nu prin contact direct intre animale.

Boala nu se transmite la om, prin contactul direct cu animalul bolnav, si nici laptele sau carnea provenite de la animalele bolnave nu constituie un pericol pentru sanatatea omului.

“Nu este o problema care sa creeze panica in randul populatiei pentru ca boala nu se transmite de la om la om, ci doar una care produce pagube economice, datorate costurilor eradicării bolii, pentru ecarisarea teritoriului si a activitatilor de dezinsectie si dezinfectie”, a adaugat Minodora Vasiliu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad