Connect with us

Educatie

Anul şcolar începe cu negocieri. Cu cât ar putea creşte veniturile profesorilor, conform legii salarizării

Published

on

bani ajutoare foto radioiasi

Sindicatele din educaţie cer majorări salariale după modelul medicilor, de la 1 octombrie 2016. O nouă rundă de negocieri între sindicate şi reprezentanţii Guvernului este programată pentru 15 septembrie.

Propunerile de majorare a salariilor din educaţie au fost discutate la sfârşitul lunii trecute, la Guvern, într-o întâlnire între reprezentanţi ai sindicatelor, premierul Victor Ponta şi miniştrii Educaţiei, Finanţelor şi Muncii. Sindicaliştii speră să obţină, într-o nouă rundă de negocieri, amânată pentru 15 septembrie, majorări salariale pe măsura celor promise medicilor: cu 25 la sută, fie şi prin devansarea măririlor convenite pentru anul 2016. Un profesor debutant câştigă în acest moment 830 de lei, iar în acest an au fost deja două majorări de câte 5%, ultima intrând în vigoare chiar în luna septembrie.
Guvernul României doreşte ca Educaţia şi Sănătatea să meargă în acelaşi ritm în ceea ce priveşte creşterea salariilor. Noi am solicitat ca acordul pe care l-am semnat la finalul anului trecut să fie luat în considerare într-un mod mult mai convenabil nouă. Vom avea o nouă rundă de negocieri pe 14 sau 15 septembrie şi atunci vom şti procentele cu care ni s-ar putea creşte salariile poate chiar din octombrie. Promisiunea este că Educaţia şi Sănătatea va avea traiectorii comune în ceea ce priveşte urcuşul în Legea salarizării. Vor fi creşteri de salarii semnificative“, a declarat Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale “Alma Mater”, la finalul negocierilor de la Guvern.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad