Connect with us

Educatie

Un deputat botoşănean e revoltat de modul cum începe noul an şcolar. „Sunt manuale cu vechime de opt-nouă ani”

Published

on

scoala rachiti, inaugurare  (25)

Fost profesor de fizică, deputatul PNL Costel Şoptică este revoltat de ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în învăţământul românesc. Noul an şcolar va debuta mâine dar elevii nu au manuale iar foarte multe şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare.

„Luni începe şcoala iar noi nu ştim cine are cărţi şi cine nu. Când vor primi manuale? S-a spus că se dau manuale la clasele a XI-a şi a XII-a fără niciun fel de probleme. Acei copii află de curând că vor primi 55 de lei şi nu manuale. Ei luni încep şcoala. O să ne trezim că aceşti elevi nu au manuale nici la sfârşitul lunii octombrie. Mă aşteptam ca Inspectoratul Şcolar Judeţean să aibă o poziţie în acest sens. Aproximativ 5% din manuale sunt noi. Sunt manuale cu vechime de opt-nouă ani”, a spus deputatul Costel Şoptică, adăugând:

„Nu ştiam din primăvară-vară că trebuie să ne apucăm de lucru. Ne trezim acum că avem acelaşi număr de şcoli cu autorizaţie sanitară de funcţionare ca şi anul trecut. Sunt şcoli care au făcut multe demersuri pentru a primi finanţarea necesară realizării grupurilor sanitare”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad