Connect with us

Administratie

Proiectele Cornişa şi Teatrul Mihai Eminescu sunt compromise. Primăria riscă să înapoieze toţi banii europeni care au fost deja cheltuiţi. „Teatrul Mihai Eminescu va rămâne un circ al foamei în municipiul Botoşani”

Published

on

cornisa, teatru

Două din cele mai mari proiectele ale municipiului Botoşani au şanse din ce în ce mai mici să fie finalizate. Este vorba de Reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu şi Parcul de Agrement Cornişa.

  • Primăria Botoşani va mai primi bani europeni pentru cele două proiecte doar până la 31 decembrie 2015
  • Dacă proiectele nu vor fi finalizate pe 30 iunie 2016, Primăria municipiului Botoşani va trebui să returneze banii europeni încasaţi şi cheltuiţi

Cătălin Flutur, fostul primar al municipiului Botoşani, a tras un nou semnal de alarmă şi a solicitat executivului primăriei să mai salveze ceea ce se poate salva din cele două proiecte majore. El a avertizat că Botoşaniul riscă să rămână cu o ruină la Teatrul Mihai Eminescu şi în plus să plătească pentru ceea ce s-a lucrat până acum.

„Ceea ce se întâmplă la Botoşani este un lucru deosebit de grav. Două proiecte importante pentru municipiul Botoşani, Zona de Agrement Cornişa şi Teatrul Mihai Eminescu, proiecte cu finanţări obţinute, în valoare de 15 milioane de euro, au fost încetinite. Sunt singurele proiecte neatacate în mandatul trecut şi care au fost încetinite, oprite, în acest mandat. Vorbesc după aproape trei ani şi jumătate din mandatul noului executiv al primăriei. Este un semnal de alarmă pe care îl trag. Grupul consilierilor PNL din Consiliul Local va veni cu soluţii concrete”, a spus Cătălin Flutur, adăugând:

pnl catalin flutur„Închipuiţi-vă că Teatrul Mihai Eminescu va rămâne un circ al foamei în municipiul Botoşani. Nu pot să-mi închipui că o problemă care trenează de un an, o expertiză la o clădire, a dus la o aşa lipsă de reacţie şi de decizie. Vorbim de lipsă de experienţă şi neîncrederea în specialiştii din primărie. Soluţia este foarte simplă iar noi liberalii trebuie să venim cu această soluţie. Să luăm hotărârea foarte rapid chiar dacă este foare târziu. Dacă nu va fi finalizat până la 31 decembrie 2015, mai avem şase luni la dispoziţie să-l finalizăm cu banii proprii. Dacă nici după şase luni nu îl finalizăm, în iunie 2016, trebuie să înapoiem toţi banii Comisiei Europene. Asta înseamnă că în loc să profităm de cele 4,2 milioane de euro, o să dăm toţi banii înapoi şi nu avem de unde. În maxim zece zile ar trebui să se aloce bani pentru teatru şi să încercăm ca până pe 31 decembrie să cheltuim cât mai mulţi bani. Hai să salvăm măcar un proiect şi nu să dăm apoi banii europeni pe care i-am cheltuit deja. Ăsta e mare pericol”.

La momentul acesta, stadiul lucrărilor de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu este de numai 12,5% în condiţiile în care termenul de finalizare este 31 decembrie 2015.

„Să nu găsim motive ca să ne acoperim incompetenţa noastră”

Situaţia este similară şi la Proiectul Cornişa. Termenul de finalizare este tot 31 decembrie 2015 iar lucrările sunt mult întârziate şi nu există nici cea mai mică şansă ca poiectul să fie realizat la timp. Grav este că lucrările sunt mult întârziate la unele obiective iar altele nici măcar nu au fost începute.

„A găsi motive este foarte simplu. Din cauza unor probleme cu unitatea militară, se spune că nu putem noi să facem Cornişa. Cornişa are punctul central şi cel mai folositor pentru oraş: zona de apă. Acele bazin nu au nici măcar o problemă cu cadastrul de la armată sau cu nu ştiu care unde. Partea de apă înseamnă peste 50% din proiect. Terminaţi apa şi vedem ce se întâmplă. Demersul armatei ne schimba doar poziţionarea râului de rafting. Nici nu îl mai facem dar finalizaţi partea de apă. A doua problemă era legată de acoperişul patinoarului. Să facem noi patinoarul şi o să-i facem şi acoperişul. Să nu găsim motive ca să ne acoperim incompetenţa noastră”, a mai declarat Cătălin Flutur.

În aceste condiţii, botoşănenii nu vor beneficia nici vara viitoare de bazinele de înot promise şi se pare că vor mai avea de aşteptat încă mulţi ani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad