Connect with us

Politica

Alegeri la PSD cu Portariuc singurul candidat, copii de 14-15 ani, laude la adresa parlamentarilor şi atacuri la Flutur – FOTO

Published

on

alegeri psd municipiu

Vreo 300 de social democraţi s-au adunat în sala Casei de Cultură a Sindicatelor Botoşani pentru a alege noua conducere a Organizaţiei Municipale PSD.  Printre ei s-au numărat parlamentarii Andrei Dolineaschi, Tamara Ciofu şi Doina Federovici dar şi vreo 20-30 de copii care nu aveau mai mult de 14-15 ani.

Conferinţa de alegeri a socialilor democraţi din municipiul Botoşani a început cu întârziere deoarece sala Casei de Cultură a Sindicatelor era pe jumătate goală. Până la urmă, au mai venit câteva persoane, inclusiv copii, iar alegerile au demarat. Ovidiu Portariuc, preşedintele PSD Botoşani şi totodată singurul candidat pentru cea mai importantă funcţie în organizaţie, la alegerile de astăzi, şi-a început discursul cu prezentarea bilanţului mandatului pe care l-a încheiat.

„Este adevărat că am candidat sub culorile USL şi a fost un context politic favorabil. Reamintesc că înainte de alegeri aproape nimeni nu credea în victorie. (…) Nu putem pune toate meritele doar pe seama valului USL. Diferenţa nu a fost la contracandidaţi, diferenţa a fost la noi. Am avut sprijinul USL ceea ce nu a fost deloc puţin lucru. (…) Flutur nu a pierdut în 2012 din cauza PDL, ci pentru că USL a obţinut un număr semnificat de voturi mai mare decât în 2008. (…) În 2009, la alegerile europarlamentare, PSD obţinea în municipiul Botoşani 29,3%, respectiv 5800 de voturi. În 2014 am obţinut 36,2%, respectiv 10.000 de voturi. La alegerile prezidenţiale, în primul tur, candidatul PSD obţinea 32%, respectiv 16.300 de voturi. În 2014, candidatul PSD a obţinut 45%, respectiv 22.000 de voturi”, a afirmat Ovidiu Portariuc.

Fostul şi actualul preşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Botoşani nu a uitat nici de principalul său contracandidat la alegerile locale din 2016. Acesta a lansat noi atacuri către fostul PDL şi către Cătălin Flutur.

„Marea victorie este că astăzi, municipiul Botoşani este o zonă liberă de PDL. Datoria noastră este să luptăm ca vechii pedelişti să nu se mai întoarcă la cârma oraşului şi la conducerea acestei ţări. Putem lupta ca pedeliştii de aici, în frunte cu domnul Flutur, să nu mai revină la conducerea oraşului. Vreau ca municipiul Botoşani să nu mai ajungă pe mâna corupţilor din PDL care alcătuiau camarila fostului primar”, a mai afirmat Portariuc care şi-a prezentat echipa sa, din care fac parte: Tamara Ciofu, Mihai Baltă, Mihai Tincu, Manuela Zarug, Mihaela Huncă, Silvia Diaconu, Călin Bosovici, Costel Lupaşcu, Mircea Muraru, Ady Petruşcă, Bogdan Buhăianu, Cosmin Andrei, Bogdan Strungariu.

La microfon au venit rând pe rând parlamentarii PSD care au lăudat performanţele Guvernului Ponta şi au afirmat că Botoşaniul a avut de câştigat de pe urma guvernării social democrate.

La finalul conferinţei, s-a trecut la vot. Cum era un singur candidat, votul a fost unul deschis iar din sală au ridicat mâna pentru alegerea lui Ovidiu Portariuc. A urmat alegerea Biroului Municipal. Şi aici, omul şi funcţia. Secretarul executiv al Organizaţiei Judeţene PSD a propus: “restul biroului să fie validat în bloc”. Zis şi făcut. În două secunde s-a ales şi componenţa biroului executiv municipal.

Componenţa biroului:

  • Preşedinte executiv: Mihai Tincu
  • Vicepreşedinţi: Tamara Ciofu, Mihai Baltă, Manuela Zarug, Simion Drelciuc, Mihaela Huncă, Costel Lupaşcu, Ady Petruşcă, Mircea Muraru, Silvia Diaconu, Ana Marin, Bogdan Strungaru, Bogdan Buhăianu, Cozmin Andrei
  • Trezorier: Gabriela Gherman
  • Membri în biroul executiv: Călin Bosovici, Maria Ştefancu, Laurenţiu Maftei, Cătălin Olaru, Petru Tailup, Liviu Toma, Mirela Fasolă, Cornelia Pasăre, Costică Holcă, Dănuţ Prodan, Sergiu Marian, Albert Tănase şi Iolanda Aniţei

alegeri psd municipiu (1) alegeri psd municipiu (21) alegeri psd municipiu (20) alegeri psd municipiu (19) alegeri psd municipiu (18) alegeri psd municipiu (17) alegeri psd municipiu (16) alegeri psd municipiu (15) alegeri psd municipiu (14) alegeri psd municipiu (13) alegeri psd municipiu (12) alegeri psd municipiu (11) alegeri psd municipiu (10) alegeri psd municipiu (9) alegeri psd municipiu (8) alegeri psd municipiu (7) alegeri psd municipiu (6) alegeri psd municipiu (5) alegeri psd municipiu (4) alegeri psd municipiu (3) alegeri psd municipiu (2)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad