Connect with us

Evenimente

Botoşănean reţinut pentru contrabandă cu ţigări. Autoutilitara în care erau ţigări în valoare de 70.000 de lei a fost indisponibilizată

Published

on

tigari contrabanda

Poliţiştii Postului de Poliție Fântânele au oprit pentru control miercuri, la ora 14.30, pe DJ 290, în localitatea Băneşti, o autoutilitară marca Iveco, condusă de un tânăr de 28 ani, din comuna Tudora, judeţul Botoşani, în care au fost găsite mai multe pachete de țigări netimbrate, ascunse în lăzi cu prune şi în cabină.

Totodată, în caroseria autoutilitarei a fost identificată cherestea, esență brad, fără a deține documente legale de proveniență.În urma inventarierii țigărilor depistate în autoutilitară, a rezultat cantitatea de 4.990 pachete ţigări (99.800 bucăţi ţigarete) diverse mărci, de provenienţă extracomunitară, în valoare de circa 69.860 lei.De asemenea, a fost efectuată activitatea de inventariere a materialului lemnos (cherestelei), rezultând cantitatea de 1,53 mc, care a fost ridicată în vederea confiscării, fiind aplicată sancțiunea cu amendă în valoare de 1.000 lei.În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, ce urmează a fi soluționat procedural de către poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești. În urma materialului probator administrat în cauză, tânărul de 28 de ani a fost reținut pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunerea de arestare preventivă.De asemenea, autoutilitara în valoare de cca. 4000 euro a fost indisponibilizată.

Sursa: MonitorulSV.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad