Connect with us

Social

Plata facturilor, sport extrem în România. Aproape 40% dintre români au întârzieri

Published

on

bani portofel foto realtatea

Plata facturilor a devenit un sport extrem în România. Aproape 40% dintre români au întârzieri în mod constant și se descurcă greu cu restanțele de la lună la lună.

Mai mult de o treime din gospodăriile din România (37,6%) au avut anul trecut probleme în ceea ce priveşte achitarea la timp a unor cheltuieli curente importante, cum ar fi cele de întreţinere, ratele la împrumuturi sau facturile la utilităţi, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Dintre plăţile pentru care s-au înregistrat restanţe în cursul anului 2014, cele mai frecvente cazuri au fost la energia electrică şi abonamentul radio (53,6% din gospodăriile cu restanţe), întreţinerea locuinţei (53,3%) şi abonamentul telefonic (32,2%). Ponderi reduse s-au înregistrat la restanţele pentru rate la împrumuturi (9,6%) şi chirie (1,5%).

O comparaţie cu situaţia din celelalte state europene arată că România se afla pe locul patru în UE, în 2013, în funcţie de ponderea restanţierilor, după Grecia (unde 45% din gospodării nu-şi achită dările la timp), Bulgaria (36%) şi Cipru (34%), potrivit zf.ro. Cu o pondere a restanţierilor de 31% în 2013, România se află pe acelaşi nivel cu Croaţia, dar pe o poziţie net defavorabilă prin comparaţie cu Cehia (unde ponderea e doar de 5%), Germania (5%) sau Marea Britanie (4%).

Sursa: REALITATEA.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad