Connect with us

Politica

Dolineaschi: „Ministrul Bănicioiu a alocat 1 milion de euro pentru spitalele botoșănene”

Published

on

banicioiu spital2

Deputatul PSD Andrei Dolineaschi a anunțat că ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a alocat la începutul lunii septembrie, suma de aproximativ 1 milion de euro pentru achiziția de aparatură medicală pentru Spitalul Județean Mavromati și Spitalul Municipal Dorohoi. Reprezentantul PSD a precizat că, prin această decizie, ministrul Sănătății și-a onorat promisiunea făcută cu un an în urmă, când a vizitat unitățile medicale din Botoșani.

„Domnul ministru Bănicioiu continuă tradiția instituită de primul ministru și alți membri ai Guvernului care au făcut ceea ce au promis atunci când au vizitat județul nostru. Așa s-a realizat drumul Botoșani-Suceava în urma vizitei primului ministru Victor Ponta, așa s-au alocat microbuze școlare în urma vizitei ministrului Dezvoltării și iată că acum am primit banii promiși de domnul ministru Bănicioiu în cursul vizitei de anul trecut. Asta înseamnă să facem Guvernare pentru Botoșani, așa cum am promis când am cerut votul botoșănenilor. Ne ținem de cuvânt”, a declarat Dolineaschi.

Potrivit Ordinului semnat de ministrul Săntății, Spitalul Județean Mavromati va avea la dispoziție circa 500.000 euro pentru achiziția de echipamente medicale pentru dotarea sălilor de operații și a laboratoarelor de analize.

Totodată Spitalul Municipiului Dorohoi va primi 1,9 milioane lei pentru cumpărarea unui computer tomograf de ultimă generație.

Deputatul PSD a arătat că decizia ministrului Bănicioiu se înscrie într-un șir de măsuri importante luate de Guvernul Ponta pentru sistemul de sănătate din județul Botoșani.

„Aș vrea să reamintesc că acest Guvern a mai făcut în câteva rânduri dovada că acordă o atenție specială sistemului de sănătate din județul nostru. Reamintesc redeschiderea Spitalului din Darabani, închis în timpul guvernării PDL, dar și plata a 7 milioane de lei pentru achitarea datoriilor acumulate de Spitalul Mavromati în timpul guvernării anterioare. Prin urmare, am reparat ce s-a stricat în timpul regimului PDL, iar astăzi facem chiar un pas în față, în sensul creșterii calității actului medical în spitalele botoșănene”, a precizat Dolineaschi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad