Connect with us

Evenimente

Trei incendii în comunele Unţeni, Dobârceni şi Văculeşti din judeţul Botoşani

Published

on

maternitate incendiu (5)

Joi, între orele 12.00 – 16.25, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a trei incendii produse în Mănăstireni (Unţeni), Brăteni (Dobârceni) şi Sauceniţa (Văculeşti).

Intervenţia forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a limitat valoarea pagubelor la cca. 20.000 lei.

S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 170.000 de lei.

Primul eveniment cu foc s-a înregistrat în satul Mănăstireni, comuna Unţeni, unde un adăpost de animale s-a aprins de la un foc iniţiat pentru distrugerea unor resturi vegetale, lăsat nesupravegheat. Incendiul a fost stins de două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Botoşani, care s-au deplasat la faţa locului cu două autospeciale cu apă şi spumă.

Două ore mai târziu, pompierii din Ştefăneşti au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o bucătărie de vară din gospodăria unui localnic din satul Brăteni, comuna Dobârceni. Pentru stingerea incendiului, care a cuprins atât bunurile din interior, cât şi acoperişul, au acţionat 12 pompieri militari şi voluntari, mai bine de o oră, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile.

Puţin după ora 16.00, un localnic din satul Sauceniţa, comuna Văculeşti, a cerut sprijin de la pompieri pentru stingerea unui incendiu care i-a cuprins bunurile din două camere, precum şi acoperişul casei. Spre locul indicat s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Incendiul, generat de scăpările de gaze combustibile, a fost stins în mai puţin de o oră.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad