Connect with us

Sanatate

În sfârşit vine şi aparatura nouă la Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani

Published

on

spitalul judetean Botosani

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Botosani, Ministerul Sanatatii a alocat aproape jumatate de milion de euro pentru dotarea cu aparatura medicala. Asta inseamna, ca pana la sfarsitul anulului, specialistii din Mavromati vor lucra cu aparatura de ultima generatie, dupa ce in nenumarate randuri medicii au semnalat ca echipamentele vechi nu mai fac fata.

“Pot sa va spun ca ieri am primit finantare de la Ministerul Sanatatii pentru dotarea cu aparatura,suma reprezinta aproximativ jumatate de milion de euro. Am demarat procedurile de urgenta, astfel incat pana la sfarsitul anului sa facem toate achizitiile. Daca ne uitam in istoric, achizitii de aparatura nu s-au facut si este un lucru foarte mare ca avem in acest moment finantare si vor dota sectiile care au nevoie urgenta. Acopera la jumatate din necesar”, a declarat Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Aparatele medicale de stricta urgenta au fost  trecute pe o lista de prioritati si este vorba de echipamente precum:lampa scialitica cu led si sistem video, aparat radiologic mobil special pentru sali de operatie, dar si ecograf, artroscop, turn pentru laparascopie, pompa de perfuzie, trusa chirurgie artroscopica, platforma de sigiliare vasculara.Si in sfarsit a venit si finantarea de la Ministerul Sanatatii.

Pe lista se afla si un aparat de anestezie de inalta performanta, un stelirizator cu abur, un aparat de aerosoli cu ultrasunete, un holter  pentru tensiunea arteriala, un sistem de  resuscitare neonatala, dar si un incubator  transport pentru neonatologie.

Echipamentele trecute pe lista au preturi cuprinse intre 7.500 de lei pana la 600.000 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad