Connect with us

Economic

Noul Cod Fiscal, ADOPTAT de Senat: TVA scade la 20% din 2016, “taxa pe stâlp” rămâne până în 2017

Published

on

parlament

Plenul Senatului a adoptat, marţi după-amiaza, cu 130 de voturi “pentru”, 4 voturi “împotrivă” şi o abţinere, noua variantă a Codului Fiscal, după cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.

În favoarea solicitării președintelui s-au exprimat 130 de senatori, în timp ce “împotrivă” au fost înregistrate patru voturi și o abținere.
Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat a avizat, luni, favorabil cererea de reexaminare a Codului Fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor politice. Raportul Comisiei de specialitate a fost aprobat de plen cu 130 de voturi ‘pentru’, cinci ‘împotrivă’ și o abținere.

Amendamentele vizează reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017. În plus, eliminarea taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți se amână tot pentru 1 ianuarie 2017. În schimb, rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură, începând cu 1 ianuarie 2016.

În privința impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad