Connect with us

Economic

Congres internaţional organizat la Botoşani

Published

on

targ popauti (14)

Asociaţia crescătorilor de ovine şi caprine Moldoovis va organiza anul viitor, în luna august, un congres internaţional la care vor participa reprezentanţi din Uzbekistan, Germania, Ucraina şi Republica Moldova.

Ionică Nechifor, reprezentantul Asociaţiei Moldoovis, a început deja demersurile pentru realizarea acestui congres în care se va discuta despre rasa karakul. El deja a trimis invitaţii către o serie de asociaţii care se ocupă de creşterea oilor din rasa karakul.

“Am început aceste demersuri de mai mult timp. Am avut discuţii în Republica Moldova, în Ucraina. Am luat contact cu asociaţia din Germania. Mi-aş dori să avem invitaţi şi din Uzbekistan. Înainte de 1989, Uzbekistanul a fost într-o bătălie cu România şi Europa cu privire la recunoaşterea ţării de origine a rasei karakul. A existat şi un proces iar Uzbekistanul a dovedit că este ţara de origine a rasei karakul. Există o staţiune de cercetare în Uzbekistan şi îmi doresc foarte mult să aduc câţiva reprezentanţi la Congresul Internaţional pe care îl voi organiza anul viitor la Botoşani. Vor veni mai mulţi profesori universitari din România care vor susţine anumite lucrări, vor fi dezbateri”, a spus Ionică Nechifor.

Evenimentul va avea loc la Staţiunea de Cercetare Popăuţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad