Connect with us

Sport

Campanie ratată de transferuri pentru FC Botoşani. Doar cinci jucători din cei 16 achiziţionaţi au confirmat

Published

on

fc botosani - steaua 0-1 leo grozavu (18)

În această vară, oficialii FC Botoşani au mers pe ideea “pierdem la omogenitate dar câştigăm la calitate” şi au schimbat aproape tot lotul de jucători. Au fost aduşi numai puţin de 16 jucători noi, printre care doi bulgari, un argentinian, un albanez şi un scoţian. Atât antrenorii cât şi conducătorii clubului erau încântaţi de campania de transferuri şi nici nu se gândeau că FC Botoşani poate rata play-off-ul.

Primele opt etape au arătat că această campanie de transferuri a fost una ratată şi că nu au venit jucători cu mult mai valoroşi decât cei care au plecat. Dacă e să analizăm pe compartimente, FC Botoşani s-a întărit serios doar la capitolul portari. Au venit Plamen Iliev, Răzvan Pleşca şi Raul Avram. Primii doi au evoluat în meciurile de până acum şi au demonstrat că sunt mai valoroşi decât portarii pe care i-a avut FC Botoşani în trecut.

În apărare, FC Botoşani a făcut mai multe achiziţii. Au venit Dimitrov (fundaş dreapta), Miron, Plămadă şi Cordoş (fundaşi centrali) şi Sergiu Popovici (fundaş stânga). Bulgarul Dimitrov este un jucător interesant care poate juca atât pe postul de fundaş dreapta cât şi mijlocaş stânga dar nu a impresionat până în momentul de faţă. Cât priveşte fundaşii centrali, Cordoş şi Plămadă pot fi trecuţi la capitolul dezamăgiri în timp ce Miron reprezintă un câştig mai ales că este şi un jucător tânăr.

Pentru mijlocul terenului, FC Botoşani i-a transferat pe Raul Costin, Gonzalo Cabrera, Stelian Cucu, Scott Robertson, Brata şi Virgil Roşu. Dintre aceştia, s-au remarcat doar argentinianul Cabrera şi Stelian Cucu. Cabrera a demonstrat că este un jucător tehnic dar din punct de vedere fizic încă are probleme majore. În schimb, Cucu este un jucător care s-a impus din primele meciuri la FC Botoşani. Poate juca atât fundaş central cât şi mijlocaş central iar evoluţiile lui au fost destul de bune pe ambele posturi. În ceea ce îi priveşte pe Raul Costin, Brata, Robertson şi Roşu, aceştia nu pot reprezenta certitudini. Primul este departe de forma pe care o avea la Vaslui, Brata are evoluţii oscilante iar ceilalţi doi nu au demonstrat că au valoare de Liga I.

Tot în această vară FC Botoşani şi-a întărit atacul cu Dan Roman şi Mergim Neziri. Mari speranţe şi-au pus atât oficialii botoşăneni cât şi suporterii în fostul atacant de la Gaz Metan Mediaş. După dubla reuşită în returul din Europa League cu Tskhinvali, se părea că FC Botoşani în sfârşit şi-a găsit marcatorul de care avea nevoie. Din păcate, acelea au fost primele şi ultimele goluri marcate de Roman în tricoul echipei FC Botoşani. Foarte adevărat este că fotbaliştii botoşăneni nici nu au speculat calităţile lui Roman iar acesta nu beneficiază de centrări de calitate pentru a relua cu capul spre poarta adversă.

În ceea ce îl priveşte pe albanezul Neziri, acesta nu a arătat aproape nimic până acum. În afara spiritului de luptător, specific poporului albanez, Neziri nu a demonstrat că este fotbalist, nici măcar de nivelul Ligii I din România.

În concluzie, FC Botoşani a renunţat la un lot nu foarte valoros dar omogen şi a alcătuit un alt lot de jucători, de valoarea celor din sezonul trecut, dar care la momentul acesta este neomogen. Astfel se explică faptul că în opt etape, FC Botoşani a acumulat doar şase puncte şi dintr-o echipă care visa la o nouă participare în cupele europene a ajuns în zona retrogradării.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad