Connect with us

National

Au reușit să construiască o șosea de viteză între munți prin mijlocul unui râu. A costat cât vreo 20 de kilometri de autostradă în România

Published

on

strada china

Chinezii sunt cunoscuti pentru proiectele grandioase cu care se lauda, iar in ultimii ani de constructiile realizate intr-un timp record.

Una dintre ultimele realizări a fost proiectul de peste 10 kilometri realizat prin mijlocul unui rau care deserveste drept sosea de mare viteza care leaga doua puncte importante pe harta Chinei.

Menit sa lege orasul Gufuzhen de principala sosea care face legatura dintre Shanghai si Chengdu, doua orase importante din statul asiatic, proiectul reprezinta una dintre cele mai mari ambitii de infrastructura ale autoritatilor chineze, asta deoarece o constructie pentru o sosea de mare viteza pe un rau poate fi extrem de riscanta, mai ales in cazul unei calamitati naturale, cel mai expusa fiind inundatiilor.

Proiectul extrem de ambitios al autoritatilor chineze a costat in total 71 de milioane de dolari, insa a evitat constructia de tunele care, in acest fel, a redus la minimum impactul asupra mediului, potrivitWall-Street.ro.

Sursa: Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad