Connect with us

Economic

Aveţi asigurare la Astra? Până la aprobarea falimentului, puteţi denunţa poliţele şi veţi primi înapoi o parte din banii plătiţi

Published

on

astra asigurari

Asiguraţii Astra, pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut joi intrarea în faliment, pot să denunţe poliţele şi vor primi înapoi de la companie o cotă parte din prime, dacă operaţiunea are loc până când instanţa decide falimentul asigurătorului, sau de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), dacă solicitarea este transmisă ulterior.

Solicitările de despăgubire se ridică în prezent la 76 de milioane de lei, potrivit datelor furnizate de ASF. Instanţa se va pronunţa într-un termen care variază de la 10 la 20 de zile.   Astra Asigurări are 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile.   Asiguraţii sunt îndreptăţiţi să recupereze primele plătite în avans, proporţional cu perioada rămasă până la expirarea valabilităţii contractului de asigurare.   Totodată, după decizia instanţei, FGA va prelua de la Astra dosarele de despăgubire primite de societate, pe care urmează să le soluţioneze, şi să plătească sumele necesare.   „Până la momentul când vom avea decizia judecătorească a falimentului, Astra preia în continuare şi gestionează dosarele de daune pe care le primeşte, achitând despăgubirile. Până când FGA va prelua dosarele de daune, clienţii se vor adresa către Astra, deci dosarele se înregistrează“, a declarat Carmen Radu, preşedintele FGA, numit în funcţie săptămâna trecută de către Consiliul ASF.

Citeste mai mult pe Adevărul.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad