Connect with us

Educatie

Proiect al MS: Copiii ar putea necesita aviz epidemiologic şi adeverinţă medicală să se înscrie la şcoală

Published

on

elevi ghiozdane scoala rechizite

Pentru înscrierea copiilor în fiecare an şcolar la gradiniţă şi la şcoală, ar putea fi necesare o adeverinţă medicală cu date privind suferinţe patologice ale copilului şi un aviz epidemiologic prin care se atestă dacă acesta are semne de boală transmisibilă, se arată într-un proiect al Ministerului Sănătăţii pus în dezbatere publică.

“În anexa nr. 3 la Metodologie, la Documentele medicale necesare la înscrierea/ frecventarea/ terminarea unui ciclu de învăţământ, punctul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins: Documentele medicale necesare la înscrierea / frecventarea fiecărui an de învătământ / terminarea unui ciclu de învățământ sunt:
a) Adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate, conform anexei nr. 5 la metodologie;
b) Aviz epidemiologic, conform anexei nr. 6 la metodologie”, se arată în ordinul Ministerului Sănătăţii.
“Am elaborat un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei pentru a prezenta explicit condiţiile medicale necesare înscrierii copiilor în unităţile de învăţământ, la începutul anului şcolar. Începând din anul şcolar 2015-2016, elevii vor prezenta un aviz epidemiologic semnat de medic prin care se atestă faptul că respectivul copil sau elev are sau nu are semne şi simptome sugestive de boală transmisibilă”, a declarat pentru Mediafax, Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad