Connect with us

Evenimente

Jandarm veteran condus pe ultimul drum

Published

on

inmormantare jandarm

Locotenentul (r) Şincoviţi Gheorghe din localitatea Hudeşti, cel mai în vârstă jandarm botoșănean, a încetat din viață la vârsta de 103 ani.

Născut la data de 13 martie 1912, a fost înrolat în Brigada de jandarmi Cernăuţi la vârsta de 22 de ani, după care a fost instructor jandarm. Cel de-al doilea Război Mondial l-a ținut departe de casă aproape 10 ani, din care 7 ca prizonier de război în minele de cărbune de la Donbas, în estul Ucrainei.

Lăsase în urmă o soție și trei copii când a plecat în război, la eliberarea din prizonierat găsindu-i pe toți sănătoși.

A luat viața de la capăt, soția dăruindu-i încă doi prunci în anii care au urmat.

Veteran de război, tată a cinci copii, bunic și străbunic pentru 26 de nepoți și strănepoți, în anul 2012, veteranului jandarm i-a fost conferit titlul de ,,Cetăţean de Onoare” al comunei Hudești.

Jandarmii botoșăneni îl vor conduce pe ultimul drum pe locotenentul (r) Şincoviţi Gheorghe în data de 27 august a.c., ceremonia de înmormântare desfășurându-se în loc. Hudești.

Conform regulamentului militar, cortegiul funerar va fi însoțit de Drapelul de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și de un pluton de onor, fiind trase salve de armă în memoria celui trecut în neființă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad