Connect with us

National

Magistraţii, în alertă: Suspiciuni privind rapoarte ale serviciilor secrete despre instanţe

Published

on

tribunal sentinta

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor, Gabriela Baltag, a declarat luni, după şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, că sunt suspiciuni că ar fi rapoarte ale unor servicii secrete despre activitatea în instanţe, “lucru foarte periculos”, iar CSM trebuie să lămurească această situaţie, scrie Mediafax.

Gabriela Baltag a fost întrebată, la ieşirea din sala de şedinţă a plenului Consiliului Superior al Magistraturii despre declaraţiile făcute în faţa membrilor CSM, potrivit cărora sunt zvonuri că judecătorii ar fi monitorizaţi în birouri şi că instanţele ar fi “cablate”. Întrebată dacă judecătorii se simt în nesiguranţă, Gabriela Baltag a spus că nu este neapărat vorba de nesiguranţă, dar că sunt lucruri care trebuie lămurite.

“Aşa cum aţi observat şi dumneavoastră, am vorbit despre faptul că tot mai mult în ultimul timp se vorbeşte despre supravegherea magistraţilor. Or, lucru acesta nu este firesc, de ce să fim supravegheaţi, de ce se porneşte de la prezumţia de rea-credinţă, de corupţie. S-au abandonat toate valorile şi toate principiile fundamentale, şi lucru acesta nu este deloc lămurit”, a precizat preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR).

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad