Connect with us

Evenimente

Infractori la vârste din ce în ce mai mici. Zeci de furturi şi tâlhării comise de copii de 13,14 sau 15 ani

Published

on

politist copii

In loc sa-si vada de scoala, unii minori in varsta de 13, 14 sau 15 ani devin infractori şi ajung in fata politistilor si procurorilor. Adolescenti din Botosani, ajung sa comita infractiuni la varsta cand preocuparile lor ar trebuie sa fie altele.

De exemplu, anul acesta, 12  minori sub 14 ani au comis 15 infractiuni, cele mai multe fiind furturi. Vorbim de fapte penale comise de copii care potrivit legii nu raspund penal. De altfel, politistii au instrumentat 29 de fapte penale comise de 21 de adolescenti intre 14 si 15 ani.

Cele mai multe dosare instrumentate de politisti sunt cu autori intre 16 si 17 ani, care potrivit legii raspund penal. Anul acesta, au fost 50 de infractiuni, 49 de autori, iar cele mai multe sunt furturi, respectiv 26.

In total,anul acesta avem 94 de infractiuni comise de 92 de minori. “In primul semestru al acestui an am inregistrat o scadere cu aproximativ 20 la suta atat a faptelor penale comise de minori, cat si a numarului de autori minori. Cele mai multe infractiuni comise de persoane sub 18 ani continua sa ramana furturile”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtator de cuvant IPJ Botosani.

Patru minori au fost internati in centre speciale de reeducare, iar 29 de parinti sau tutori au fost sanctionati.

In 2014, pe primul semestru al anului s-au inregistrat 128 de infractiuni comise de 115 minori.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad