Connect with us

Sport

FC Botoşani – Pandurii 0-2. În HORA retrogradării GALERIE FOTO

Published

on

fc bt-pandurii (8)

FC Botoşani încearcă să obţină a doua victorie din acest sezon. După ce a trecut cu 1-0 de CSMS Iaşi, echipa antrenată de Leo Grozavu îşi propune să învingă şi pe Pandurii şi să-i egaleze la puncte pe gorjeni.

Leo Grozavu începe partida cu Roşu titular, un jucător venit de câteva zile la echipă şi legitimat în cursul zilei de ieri. De partea cealaltă, Edi Iordănescu, antrenorul Pandurilor, i-a lăsat pe bancă pe Răduţ şi Roman, doi din cei mai buni jucători ofensivi din lotul gorjenilor.

FCBt-pandurii (1)

Înaintea partidei, Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, a discutat minute bune atât cu Narcis Răducan, preşedinte Pandurii Tg. Jiu cât şi cu antrenorul Edi Iordănescu.

Evoluţiile modeste al echipei FC Botoşani în primele etape ale sezonului au făcut ca numărul spectatorilor la meciul cu Pandurii Tg. Jiu să fie sub media de până acum. Cu zece minute înainte de startul partidei sunt aproximativ 2000 de spectatori în tribunele stadionului Municipal.

……………………….

FC Botoșani: Iliev – Patache (46 Dimitrov), Cucu, Miron, Acsinte (66 Fulop) – R. Costin, Vaşvari, Cabrera – Roşu, Batin (76 Neziri) – Roman

Rezerve: Pleşca, Plămadă, Dimitrov, Hadnagy, Robertson, Neziri, Fulop

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Filipetto, Vasco, Momcilovic – Mrzjak (69 Pitian), Droppa – Hora, Nistor, Ciucur (60 M. Roman) – Wellington (58 Nicoară)

Rezerve: Lazar, Sandru, Răduţ, Nicoară, Pitian, M. Roman, Grecu

Arbitri: Iulian Dima (Bucureşti) – Alexandru Cerei (Cluj), Ciprian Danşa (Oradea)

Observatori: Viorel Anghelinei (Galaţi), Costin Toma (Piatra Neamţ)

………………………..

fc bt-pandurii (1)

FC Botoşani a început foarte bine partida, a pus presiune la poarta pandurilor şi în minutul 3 putea deschide scorul. A fost o centrare de pe dreapta, Batin a prelungit până la Roman, atacntul botoşănean a reluat cu capul de la şase metri dar Stanca a avut un reflex de portar mare şi a respins în corner.

Două minute mai târziu, Cabrera ia o acţiune pe cont propriu, driblează uşor doi adversari dar şutează peste poartă de la aproximativ 20 de metri.

Prima şansă de gol a oaspeţilor a venit în minutul 7, în urma unui corner de pe partea stângă dar Vasvo a reluat du capul peste poarta apărată de Plamen Iliev.

fc bt-pandurii (8)

După un început foarte bun de partidă, elanul botoşănenilor s-a stins iar Batin, Cabrera şi Roşu nu mai reuşesc să treacă de defensiva gorjenilor.

Spiritele s-au încins pe teren. În minutul 19, oaspeţii au solicitat penalty la un presupus fault în careu după care Edi Iordănescu şi ceilalţi din staff-ul Pandurilor au vociferat la fiecare decizie a centralului Iulian Dima. “Ce fluieri bă Iuliane”, a urlat Iordănescu de pe margine către arbitru. Pe teren, Pandurii este echipa care controlează jocul dar fără ocazii mari la poarta lui Iliev.

fc bt-pandurii proteste (3)

În minutul 30, asistentul de pe partea băncilor de rezerve ridică fanionul pentru un ofsaid la Wellington iar cei de pe banca Pandurilor au sărit ca arşi. S-au potolit în momentul în care a intervenit centralul Iulian Dima şi i-a acordat cartonaş galben jucătorului Viorel Nicoară, aflat pe banca de rezerve.

fc bt-pandurii gol hora (3)

În minutul 36, oaspeţii reuşesc să deschidă scorul după o gafă mare a lui Patache. Ioan Hora, fostul jucător al CFR Cluj, a marcat din careul mic.

Două minute mai târziu, oaspeţii puteau majora scorul. Momcilovic a executat o lovitură liberă de la 25 de metri dar Plamen Iliev a reuşit să respingă. FC Botoşani a încercat să iasă la joc şi să pună presiune la poarta gorjenilor dar argentinianul Cabrera a fost singurul care a mai reuşit câte ceva. În cele 45 de minute, Constantin Roşu, jucătorul adus de curând de Leo Grozavu, nu a arătat că are valoare pentru a juca în prima ligă. De asemenea, Batin şi Roman au jucat modest iar cu asemene “forţă ofensivă” FC Botoşani nu putea să emită prea multe pretenţii.

fc bt-pandurii (tabela pauza)

FC Botoşani încearcă să pună stăpânire pe joc încă din debutul reprizei secunde în timp ce Pandurii se apără şi mizează doar pe cartea contraatacului. În minutul 51, Cabrera are şansa egalării dar mingea şutată de acesta din marginea careului trece puţin peste poarta apărată de Răzvan Stanca. Două minute mai târziu, Dimitrov a centrat de pe dreapta dar Cabrera şi Batin se încurcă în maginea careului de şase metri şi nu reuşesc să împingă mingea în poartă.

Odată cu trecerea timpului, dominarea botoşănenilor devine din ce în ce mai accentuată dar se observă din nou că Leo Grozavu nu are atacanţi care să facă diferenţa.

Pentru a echilibra jocul, Edi Iordănescu îi trimite în teren pe Mihai Roman şi Viorel Nicoară.

fcbt-pandurii  accidentare acsinte (4)

În minutul 64 Mrzjak i-a rupt piciorul lui Acsinte, într-un duel la mijlocul terenului iar căpitanul FC Botoşani este urcat imediat într-o ambulanţă şi transportat la spital. Jucătorul Pandurilor a primit doar cartonaş galben din partea arbitrului Iulian Dima.

fc bt-pandurii mrzlak

Imediat, Edi Iordănescu îl scoate din teren pe Filip Mrzljak, cel care i-a rupt piciorul lui Acsinte, pentru a nu primi al doilea galben din partea centralului Iulian Dima.

În minutul 79, Cabrera execută o lovitură liberă de la 25 de metri dar mingea este deviată de zid, în corner. Un minut mai târziu, Vaşvari reia din voleu de la marginea careului dar Stanca prinde fără probleme.

În minutul 86, Hora a executat foarte bine o lovitură liberă de pe partea stângă dar Iliev a reuşit să respingă. Jucătorii echipei FC Botoşani nu au soluţii pentru a desface apărarea gorjenilor. Cu Roşu, Roman şi Neziri în ofensivă nu poate pune probleme Pandurilor nici dacă ar juca încă vreo câteva zile.

Finalul partidei aparţine botoşănenilor care aruncă mingile în careul Pandurilor dar fundaşii gorjeni nu au nicio problemă să respingă.

În minutul 90+4, Mihai Roman profită de o nouă gafă a apărării botoşănene, scapă singur cu Iliev şi marchează pentru 0-2.

Partida s-a încheiat cu victoria oaspeţilor iar FC Botoşani rămâne cu doar şase puncte după opt etape şi se anunţă una dintre candidatele la retrogradare. Leo Grozavu a părăsit terenul în huiduielile publicului, suporterii scandând minute bune: DEMISIA, DEMISIA!! Nici jucătorii nu au scăpat de apostrofările spectatorilor care i-au fluierat la ieşirea de pe teren.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad