Connect with us

Sanatate

Creştere alarmantă a numărului cazurilor de cancer de piele la Botoşani

Published

on

spital ortopedie sala operatii (2)

Medicii oncologi atrag atentia asupra faptului ca ajung la spital foarte multi botosaneni diagnosticati cu cancer de piele.  In evidenta sunt 1.053 de pacienti, 307 din mediul urban si 746 din rural. O parte dintre acestia sufera de melanom, cea mai agresiva forma de cancer, care face ravagii in randul populatiei de toate varstele.

“Constatam o crestere a numarului de cazuri de cancer de piele. Expunerea la soare, poate si leziuni preexistente, sunt cauze care duc la acest tip ce cancer.  Partea buna, ce am remarcat eu in general este ca leziunile care sunt ca marime mica, in faze incipiente, se pot opera, si sunt cu o evolutie buna. Cele neglijate, sunt si cazuri de genul acesta, dar nu ca acum zeci de ani in urma, dar sunt si cazuri foarte avansate, care nu beneficiaza de niciun fel de tratament daca ajung la noi in stadiul acesta”, a declarat medicul oncolog,Tereza Cojacaru, sef sectia oncologie, Spitalul Judetean.

Specialistii avertizeaza ca riscul de a face cancer de piele creste considerabil la persoanele care au suferit arsuri solare mai multi ani la rand si la persoanele care prezinta pe corp numeroase alunite si care se expun prelungit la soare fara o protectie adecvata. La Botosani, in evidenta cabinetului oncologic sunt aproape 8.000 de bolnavi de cancer de toate tipurile.

Medicii ii indeamna pe botosaneni sa-si faca mai des controale, pentru ca un cancer depistat in prima faza creste  sansele de supravietuire ale pacientului. Oncologi sustin ca saracia, fumatul si stresul contribuie la aparitia cancerului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad