Connect with us

Evenimente

Botoșăneni amendați pentru apeluri false la 112

Published

on

politie ambulanta 112

Exista botosaneni care tin inutil ocupata linia  112, lasandu-i fara sprijin pe cei aflati intr-adevar in dificultate. Sunt multe apeluri false la serviciul unic de urgente si este greu de explicat ce este in mintea unora care fac asta.

Mai ales ca, aseara, un barbat din Romanesti a pus in alerta cadrele medicale dupa ce a anuntat prin 112 ca s-a otravit. Cand au ajuns la destinatie paramedicii au constatat ca a fost vorba de o alarma falsa. Tocmai de aceea, sefii de la Ambulanta Botosani ne roaga sa sunam la sistemul de urgenta doar atunci cand avem o problema reala si sa nu-i facem sa astepte pe cei care au nevoie intr-adevar de ajutor.

“Persoanele din judet suna pe 112, facand apeluri false, trimitem echipajele catre destinatia respectiva, se ajunge la fata locului si nu se gasesc cazurile. In acest timp, unele persoane au nevoie de aceste echipaje, chiar uneori putand sa le fie pusa viata in pericol si noi sa nu avem echipaje pentru a trimite la solicitarile grave”, a declarat Liliana Mateciuc, medic coordonator SJA Botosani.

Barbatul din Romanesti a fost sanctionat de politie cu amenda in cuantum de 500 de lei. Nu este prima data, cand omul si fratele sau sunt amendati intrucat suna fara motic la numarul unic de urgenta.

“Cei doi barbati sunt cunoscuti de politistii din comuna Romanesti pentru fapte repetate de alarmare nejustificata a organelor de mentinere a ordinii publice. Numai in acest an, unul dintre frati a fost in mod repetat sanctionat cu amenda in cuantum de 500 de lei”, a declarat  Daniela Gheorghiescu, purtator de cuvant IPJ Botosani.

De regula, peste 50 la suta dintre apeluri la 112 sunt false. Si intr-un an de zile sunt sute de mii de apeluri la serviciul unic de urgenta.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad