Connect with us

Sanatate

Guvernul legalizează “ŞPĂGILE” medicilor. În ce CONDIŢII le pot primi bani sau bunuri

Published

on

spitalul judetean Botosani

Ministerul Justiţiei va elabora un proiect de lege privind răspunderea penală a personalului din sistemul medical. Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că proiectul va prevede faptul că “acele contribuții suplimentare” pot fi oferite de pacienți medicilor dacă sunt îndeplinite trei condiţii: nu sunt condiţionate, sunt oferite post-tratament şi sunt fiscalizate.

Premierul Victor Ponta a precizat că ministrul Justiției va elabora un proiect de lege privind contribuțiile suplimentare ale pacienților către cei care îi consultă, astfel încât în baza unor condiții cumulative răspunderea penală a medicului, a asistentului sau a oricărui reprezentant al sistemului sanitar să nu mai fie implicată.

“Medicii nu mai sunt funcționari publici prin decizia pe care Guvernul a adoptat-o anul trecut — Ordonanța 2 din 2014, care i-a scos pe medici din sistemul funcționarilor publici. Legea a fost, de altfel, aprobată de Parlament.

Deci, din acest punct de vedere pe Statutul medicului nu avem ce să schimbăm în plus, e vorba de responsabilitatea penală. Ministrul Justiției, împreună cu reprezentanți din sistemul medical, va veni săptămâna viitoare cu un proiect de lege, nu cu o ordonanță de urgență (…), care să prevadă, pe înțelesul tuturor, faptul că acele contribuții suplimentare pe care pacienții vor să le aducă pentru medic, pentru asistent, cu îndeplinirea cumulativă a trei condiții: să nu fie condiționată de medic, să fie după încheierea actului medical și să fie declarate, în așa fel să fie și fiscalizate.

Cu aceste trei condiții cumulative să nu mai implice răspunderea penală a medicului, a asistentului sau a oricărui reprezentant al sistemului sanitar”, a declarat premierul într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad