Connect with us

Sanatate

Ministerul Sănătăţii: Vor fi majorări salariale pentru tot personalul din sistemul de sănătate

Published

on

spital personal medical

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a avut, duminică, o întâlnire cu președintele Federației Sindicatelor Medicilor “Dr. Ioan Cantacuzino”, dr. Forin Chirculescu, după ce medicii s-au mobilizat pe Facebook pentru o grevă generală. Aceştia au creat un grup, “Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!”, unde s-au înscris deja peste 17.000 de persoane din domeniul medical.

Reprezentatul Ministerul Sănătății, Mario Crețu, a confirmat pentru romanialibera.ro că această întâlnire a avut loc și că în toamnă vor exista majorări salariale pentru tot personalul din sistemul de sănătate.

A existat de dimineață o întâlnire dintre ministrul Sănătății și Florin Chirulescu și vor urma și alte întâlniri cu reprezentanți ai sindicatelor. Vor fi majorări salariale pentru tot personalul din sistemul de sănătate. Nu știm exact cifrele, pentru calculat impactul bugetar, dar cu certitudine vor fi majorări în toamnă”, a declarat reprezentantul Ministerului Sănătății, Mario Crețu.

Calculele făcute de Ministerul Sănătăţii şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate indică faptul că o primă etapă de creştere sustenabilă a salariilor în sistemul sanitar ar putea fi făcută din octombrie, a declarat luni, după discuţiile de la MS, prim-vicepreşedintele Sanitas, Marius Sepi.

Liderul sindical a declarat, la finalul discuţiilor pe care le-a avut cu ministrul Nicolae Bănicioiu, că se doreşte o creştere mai substanţială a salariilor mici din sănătate, iar din calculele făcute până acum ar fi rezultat că este posibilă o primă creştere începând din luna octombrie.

Marius Sepi a precizat că până acum nu s-a discutat despre procentele de creştere, urmând ca acest lucru să fie discutat şi negociat în cursul zilei de marţi, când ministrul Sănătăţii ar trebui să aibă întâlniri cu alţi actori din domeniu, dar şi cu premierul Victor Ponta.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad