Connect with us

Administratie

Un oraş din judeţul Botoşani se transformă radical în următorul an. Se investesc peste 600 de miliarde de lei vechi

Published

on

saveni drum bodeasa (1)

După mai bine de două decenii în care nu s-au realizat mari investiţii într-un oraş din judeţul Botoşani, în 2015 şi 2016 se vor implementa proiecte de peste 600 de miliarde de lei vechi. Cele mai mari investiţii vor fi în modernizarea drumurilor, construcţia de locuinţe ANL, realizarea de baze sportive şi obiective culturale.

În aproximativ un an de zile, faţa oraşului Săveni se va schimba radical. Majoritatea străzilor şi aleilor vor fi modernizate iar drumurile importante către satele învecinate vor fi asfaltate şi se va putea circula în condiţii normale.

“Vor fi peste 20 de kilometri de drum asfaltat şi aproape toate drumurile din oraş vor fi modernizate, plus trotuare, alei, borduri. Avem toate drumurile secundare, drumurile de legătură, drumurile de interes local. De săptămâna viitoare vom scoate la licitaţie a doua parte a drumurilor. Astfel, toate drumurile care vin perpendicular pe drumul naţional, să aibă legătură cu drumurile judeţene. Anul acesta voi încerca să asfaltez aproximativ 26 de kilometri. Nu ştiu dacă voi reuşi. Cert este că în trei ani vom avea un mediu cu adevărat urban. Se va rezolva şi problema apei până la sfârşitul anului. La modul cum decurg lucrările, sunt şanse mari ca reţeaua de apă de la Prut la Săveni, să fie finalizate anul acesta”, ne-a spus Relu Tîrzioru, primarul oraşului Săveni.

apa saveni (5)

Peste două săptămâni vor demara lucrările la un bloc ANL. Este vorba de 19 locuinţe cu o cameră. Edilul oraşului Săveni susţine că a avut discuţii cu constructorul şi sunt şanse mari ca blocul ANL să fie finalizat până în luna decembrie.

Relu Tirzioru (3)“La 1 septembrie începe construcţia blocului ANL. Eu sper ca la 31 decembrie să fie gata. Nu e timp de stat. Obţinem destul de greu fonduri şi când reuşim să obţinem banii trebuie să lucrăm bine şi repede. Licitaţia este făcută, s-a dat şi ordinul de începere. La 1 septembrie încep lucrările. În martie-aprilie 2016 când va curge apă de la Prut la robinete, în blocul ANL se va locui. Este vorba de o ruină, un bloc care este supus degradării an de an. L-am predat la ANL pentru a începe lucrările. Vor fi 19 apartamente cu o cameră. Vor fi destinate familiilor monoparentale”, a adăugat Relu Tîrioru.

În afara investiţiilor în drumuri şi locuinţe ANL, în următoarea perioadă vor demara lucrările la o bază sportivă care va fi finalizată până în luna decembrie. Tot până în luna decembrie se vor finalize lucrările la Casa de Cultură şi Cinematograf dar inaugurarea va fi în 2016 deoarece mai trebuie bani pentru dotări.

Cât priveşte investiţiile programate pentru anul viitor, pe lângă lucrările de infrastructură, primarul Relu Tîrzioru vrea să amenajeze un bazin de înot, să construiască o nouă sală de sport şi să modernizeze stadionul.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad