Connect with us

Evenimente

Trupul neînsufleţit al unui bărbat înecat în Siret recuperat de pompieri, după 14 ore

Published

on

isu inecat

Peste 30 de pompieri din Dorohoi şi Botoşani, cu patru autospeciale, două bărci şi accesorii specifice, au căutat, mai bine de 14 ore, un localnic din satul Talpa, comuna Cândeşti, dispărut în apele râului Siret, duminică după-amiază.

În această dimineaţă, cu puţin timp înainte de ora 09.00, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost descoperit la aproximativ şapte metri de locul unde a fost văzut ultima dată în viaţă, la o adâncime de cca. cinci metri şi jumătate. Intervenţia a fost îngreunată de curenţii foarte puternici.

Duminică după – amiază, victima, în vârstă de 42 de ani, însoţită de unul dintre fii, a intrat în râul Siret pentru a se scălda. La cca. patru metri de mal a dispărut în apele râului, iar martorii au cerut ajutorul pompierilor pentru recuperarea bărbatului.

Pentru evitarea tragediilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă  cetăţenilor să nu se scalde în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. Nu sunt indicate nici actele de teribilism prin plonjarea în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii. Cetăţenii trebuie să ştie că nu e bine să se aventureze în apă când sunt în stare de ebrietate şi că trebuie să evite scăldatul seara târziu sau în timpul nopţii. În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis.

Totodată, facem un apel către părinţi să-şi supravegheze copiii şi să nu-i lase la joacă pe malurile râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad