Connect with us

Auto

Parlamentarii au pus gând rău şoferilor cu maşini înmatriculate în Bulgaria. Ce se va întâmpla din toamnă

Published

on

politist frontiera masina

Parlamentarii doresc să interzică şoferilor cu maşini înmatriculate în Bulgaria să circule pe drumurile din România mai mult de 90 de zile. Legea care stabileşte acest lucru va fi dezbătută în toamnă de deputaţi. Senatul a respins ideea, pe motiv că se face discriminare. În consecinţă, aleşii vor să limiteze circulaţia tuturor maşinilor înmatriculate în străinătate.

“Poate aici a fost o greşeală a noastră, că nu am extins-o la tot ce înseamnă maşină înmatriculată dintr-o altă ţară şi cred că era mult mai corect aşa. Încercăm să băgăm amendament la comisia de specialitate”, explică Ioan Munteanu, deputat PSD, iniţiatorul legii, potrivit digi24.ro.

Potrivit iniţiatorilor, actualmente, în ţara noastră circulă peste 100.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria. Pe lângă faptul că proprietarii evită taxa de înmatriculare, apar probleme mari când provoacă accidente rutiere.

“E un fenomen deja faptul că firmele de asigurări bulgăreşti plătesc cu foarte mare greutate despăgubirile. Trec între 120 şi 140 de zile. În peste 80% din cazuri vorbim despre plăţi incomplete”, spune Cristian Munteanu, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente.

Pe de altă parte, şoferii spun că este dreptul lor să îşi înmatriculeze maşinile oriunde vor. “O aberaţie, din moment ce suntem cetăţeni europeni, mi se pare total absurd. Totuşi este proprietate privată şi eşti cetăţean, ai drepturi, nu?”, spune un conducător auto. Legea va fi dezbătută în săptămânile următoare, imediat după începerea sesiunii parlamentare.

Sursa: Gândul.info

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad