Connect with us

Administratie

Un primar din judeţul Botoşani vrea să se implice în fotbal şi să facă echipă de Liga a III-a: “Este un obiectiv uşor de realizat”

Published

on

luceafarul-inter cupa romaniei11

Primarii din judeţul Botoşani încep să pună accent din ce în ce mai mare pe sport. Au început să investească în bazele sportive şi îşi îndreaptă atenţia din ce în ce mai mult către copii. Aceştia vor să-şi formeze echipe reprezentative ale oraşelor şi comunelor pe care le conduc, dar majoritatea sportivilor să fie de pe plan local.

Un exemplu în acest sens este Relu Tîrzioru, primarul oraşului Săveni. După ce a amenajat un teren cu suprafaţă sintetică în apropierea unei unităţi de învăţământ din localitate, acum demarează amenajarea unei noi baze sportive. Este vorba de un teren pe care se va putea juca fotbal, handbal, volei sau tenis. Baza va avea o mini tribună şi instalaţie de nocturnă.

teren sintetic de fotbal, Saveni  (2)

“Vom începe lucrările la baza sportivă. Va fi una din cele mai moderne baze sportive din judeţ. Va fi cu suprafaţă sintetică, se va putea juca fotbal, handbal, tenis. Va fi de dimensiunea unui teren de handbal”, ne-a spus Relu Tîrzioru.

Stadion modernizat şi echipă de Liga a III-a

Edilul oraşului Săveni are în plan ca în cursul anului viitor să modernizeze stadionul din localitate şi să reînfiinţeze echipa de fotbal. El spune că în cazul în care reuşeşte modernizarea stadionului, în scurt timp oraşul Săveni va avea echipă în Liga a III-a.

“Dacă o să modernizez stadionul, cu siguranţă vom avea echipă de Liga a III-a la Săveni. Ar fi foarte uşor să facem o echipă de Liga a III-a la Săveni. Este un obiectiv absolut realizabil. Deocamdată, Ţigănaşu este cel mai bun produs sportiv din Săveni, din punct de vedere al fotbalului dar sperăm ca pe viitor să avem din ce în ce mai mulţi sportivi de valoare”, ne-a declarat primarul oraşului care deja se implică în sprijinirea micilor fotbalişti. El a plătit din propriul buzunar un cantonament la Gura Humorului pentru o grupă de copii care a obţinut în acest an rezultate bune la competiţii.

Echipă de handbal la Săveni

hcm relu tirzioru

În acelaşi timp, primarul oraşului Săveni îşi propune reînfiinţarea echipei de handbal. El a demarat un proiect foarte interesant în municipiul Botoşani dar neavând niciun fel de susţinere din partea autorităţilor locale şi judeţene, a fost nevoit să abandoneze. Acum, îşi doreşte să înfiinţeze un club de handbal la Săveni. A făcut deja demersuri pentru obţinerea finanţării necesare construcţiei unei săli de sport iar în cazul în care se vor aloca banii, va fi reînfiinţată şi echipa de handbal.

“Dacă vom reuşi să construim o bază sportivă cu o tribună, plus baza sportivă în aer liber, cu siguranţă vom încerca să promovăm handbalul în şcoli. Vom aduce câţiva jucători de valoare dar vreau să avem şi jucătorii noştri din zonă. Vrem să avem juniori. Putem face o colaborare şi cu LPS Botoşani”, a afirmat Relu Tîrzioru.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad