Connect with us

Sport

Petrolul Ploieşti – FC Botoşani 2-1: Criză de formă şi puncte pentru echipa lui Grozavu

Published

on

fcbt-iasi (5)

FC Botoşani întâlneşte în această seară formaţia Petrolul Ploieşti, o echipă care este departe de valoarea din sezoanele trecute. Aflat în insolvenţă, clubul Petrolul Ploieşti se confruntă cu probleme financiare, a pierdut mai mulţi jucători de valoare şi a început noul sezon cu o penalizare de şase puncte. După şase etape, Petrolul este pe ultimul loc, cu -2 puncte.

ECHIPELE DE START

Petrolul: Pecanha – Peteleu (52 Marinescu), Benga, Faug-Porret, Rippert – Ropotan, Bucşa – Farina (65 Nepomuceno), Zoubir, Varga – Rusu (72 Al. Chiriţă)

FC Botoşani: Iliev – Patache, Plămadă (56 Miron), Cucu, Acsinte – Vaşvari, R.Costin, Cabrera – Brata (52 Batin), Hadnagy (71 Roman), Dimitrov

………….

FC Botoşani a început bine partida de la Ploieşti şi a încercat să pună stăpânire pe mijlocul terenului dar prima ocazie a apaţinut gazdelor prin Vlad Rusu. Acesta a scăpat pe contraatac, a şutat la colţul lung dar mingea a fost deviată în corner de Plămadă. În minutul 7, Petrolul îşi trece în cont o nouă şansă de gol dar şutul lui Farina, din interiorul careului, a ajuns în plasa laterală a porţii lui Iliev. Patru minute mai târziu, acelaşi Farina ia o acţiune pe cont propriu, trece uşor de mai mulţi jucători botoşăneni dar şutează peste poartă din marginea careului.

Primele 15 minute ale partidei au aparţinut ploieştenilor care au avut mai mult iniţiativa şi au încercat să se apropie periculos de poarta apărată de Plamen Iliev. De partea cealaltă, FC Botoşani nu a prea contat în atac şi nici nu s-a apropiat periculos de poarta lui Pecanha.

După începutul bun al ploieştenilor, meciul a scăzut în intensitate. FC Botoşani a reuşit să menţină mingea departe de poarta lui Iliev dar nici nu a arătat mari intenţii ofensive. Hadnagy a fost mai mult izolat între fundaşii ploieşteni în timp ce Brata şi Dimitrov nu au avut nicio contribuţie importantă la vreo acţiune de atac a botoşănenilor. În minutul 28, Dimitrov încearcă să îl surprindă pe Pacanha de la mare distanţă dar şutează mult peste poartă.

Prima şansă importantă de gol a botoşănenilor a venit în minutul 34. Brata a executat o lovitură liberă de la peste 30 de metri dar Pacanha a reuşit să reţină. Botoşănenii au prins curaj şi au ieşit mai mult la joc dar defensiva ploieştenilor a rezistat foarte bine.

În minutul 41, botoşănenii au combinat foarte bine în marginea careului petrolist, mingea a ajuns la Raul Costin dar şutul expediat de mijlocaşul botoşănean trece pe lângă poarta apărată de Pechanha.

În minutul 45, ploieştenii solicită lovitură de la 11 metri. Plămadă are o intervenţie cu ambele picioare în faţă, atinge mingea dar şi picioarele unui jucător ploieştean. Centralul Marius Avram a făcut semn că jocul poate continua.

La pauză Petrolul şi FC Botoşani sunt la egalitate, scor 0-0. Gazdele au început mai bine partida dar elevii lui Leo Grozavu au echilibrat jocul.

FC Botoşani arată mai multă agresivitate în debutul reprizei secunde dar acţiunile elevilor lui Leo Grozavu se opresc la 30 de metri de poarta lui Pecanha. Prima ocazie a reprizei secunde aparţine gazdelor, în urma unui corner executat de Varga, Vlad Rusu reia cu capul dar mingea trece pe lângă poartă.

1-0 În minutul 55, Petrolul reuşeşte deschiderea scorului. A fost o centrare de pe dreapta iar Vlad Rusu scapă din marcajul lui Plămadă şi îl învinge pe Iliev.

În minutul 58, Benga îi aplică un cot în figură lui Florin Acsinte dar fundaşul petrolist scapă cu doar un cartonaş galben.

2-0 Petrolul majorează scorul în minutul 64 prin Dacian Varga. Fotbalistul ploieştean este lăsat liber pe partea stângă şi îl execută pe Plamen Iliev cu un şut la colţul scurt.

Botoşănenii sunt incapabili să dea o replică ploieştenilor. Jocul este haotic, cu multe greşeli individuale. Grozavu i-a aruncat în luptă pe Batin şi Roman dar nu s-a schimbat nimic în jocul botoşănenilor. Cabrera a fost singurul care a mai încercat câte ceva dar a fost mult prea puţin pentru a putea emite pretenţii.

2-1 În minutul 80, FC Botoşani reduce din diferenţă. A fost o centrare de pe stânga, Roman nu reuşeşte să reia în poartă dar vine Dimitrov şi marchează din careul mic.

Botoşănenii încearcă să iasă la joc şi să marcheze încă un gol care le-ar aduce un punct. Aceştia au avut o şansă mare în minutul 87 la lovitura liberă executată de Vaşvari dar mingea a trecut puţin pe lângă poarta lui Pecanha. Finalul aparţine botoşănenilor dar lipseşte un jucător care să coordoneze jocul elevilor lui Leo Grozavu.

Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 iar Petrolul reuşeşte prima victorie din noul sezon de Liga I. De partea cealaltă, criza continuă la FC Botoşani iar pentru echipa lui Leo Grozavu urmează două meciuri foarte dificile, cu Pandurii pe teren propriu şi în deplasare la CFR Cluj.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad