Connect with us

Evenimente

Noi descinderi în judeţul Botoşani. Poliţiştii efectuează percheziţii la traficanţii de ţigări

Published

on

diicot descinderi mascati (11)

Poliţiştii botoşăneni desfăşoară, în această dimineaţă, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., şaisprezece percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

În scopul probării activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete, astăzi, 14 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Botoşani – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor de profil din judeţele Suceava, Iaşi şi Bacău, au pus în executare 16 mandate de percheziţie.

Activităţile se defăşoară simultan la imobile aparţinând unor persoane fizice din judeţele Botoşani – şapte percheziţii, Suceava – şase percheziţii, Iaşi – două percheziţii, Bacău – o percheziţie.

16 persoane, bănuite că în perioada iulie – august a.c, în mod repetat, au desfăşurat activităţi de procurare, deţinere, depozitare, transport şi comercializare de ţigarete provenite din contrabandă, vor fi conduse la audieri.

Prejudiciul creat în dauna bugetului consolidat al statului, prin comiterea faptelor menţionate, a fost estimat la peste 440.000 lei.

La activităţile din acestă dimineaţa participă peste 60 de poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice, din judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi şi Bacău, cu 17 de autospeciale.

Aceştia beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale – I.P.J. Botoşani.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile soluţionării cauzelor penale instrumentate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad