Connect with us

Evenimente

Cinci hoţi din Constanţa reţinuţi după mai multe furturi comise în judeţul Botoşani

Published

on

crima tudora mascati, arestat1

La data de 13.08.2015, o femeie din localitatea Copălău a reclamat faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 12.00, persoane necunoscute i-au sustras din locuință, o sumă de bani.

La scurt timp după sesizare, un echipaj de poliţie căruia i-au fost transmise semnalmentele persoanelor, i-a depistat şi blocat în trafic, în comuna Suliţa, pe  Z. C. de 41 ani, A. I. de 21 ani, P. N. de 38 ani, D. Ş. de 29 ani şi B. N. de 21 ani, toți din județul Constanța, care se deplasau cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, la data de 13.08.2015, în baza unei înțelegeri prealabile, cele cinci persoane au venit în judetul Botoșani, cu scopul de a sustrage bani şi bunuri din locuințe.

Ajungând în localitatea Copălău, aceștia au oprit autoturismul la locuința  persoanei vătămate, unde trei dintre ei au intrat în curte, sub pretextul că sunt  interesați să cumpere băuturi alcoolice tradiţionale, distrăgându-i astfel atenţia.

În aceste împrejurări, Z. C. a pătruns în locuință, de unde a sustras o sumă de bani, găsită ulterior asupra suspecţilor, la momentul depistării.

În urma extinderii cercetărilor şi administrării de probatoriu, poliţiştii au stabilit că Z.C. şi A.I., în perioada aprilie – iulie a.c., ar fi comis alte cinci fapte similare, pe raza localităţilor Sulița, Todireni, Unțeni, şi Santa Mare.

Prejudiciul total, creat în dauna părţilor vătămate prin comiterea faptelor menţionate, depăşeşte 64.000.

În cauză continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt. Astăzi, 14 august a.c., poliţiştii au dispus față de cele cinci persoane, măsura reţinerii pentru  24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca pe numele acestora să fie formulată propunere de arestare preventivă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad