Connect with us

National

PSD, datorii uriaşe: 7 milioane de euro. Partidul are popriri pe conturi

Published

on

ponta16mai920(1)

Datoriile PSD se ridică la 7 milioane de euro. Anunţul a fost făcut de trezorierul PSD, Mircea Drăghici. Deputatul PSD Mircea Drăghici a declarat, joi, că datoriile partidului din campaniile electorale se ridică în prezent la șapte milioane de euro, dintre care un milion de euro reprezintă contravaloarea sediului din Kiseleff pe care social-democrații urmează să-l achiziționeze.

“În 2010, când am fost numit trezorier al partidului, aveam peste 10.500.000 euro datorii rămase din campaniile electorale precedente. Astăzi, datoriile sunt (…) undeva la șapte milioane de euro, dintre care un milion de euro este contravaloarea sediului din Kiseleff 10, pe care urmează să-l achiziționăm, așa se înregistrează contabil contractul de vânzare-cumpărare. Practic, noi am scăzut cu patru milioane și jumătate din datorii”, a declarat Drăghici, la sediul AEP.
Întrebat dacă PSD are conturi blocate, deputatul a răspuns afirmativ.
“Din păcate, sunt unii executori judecătorești care, în opinia noastră, respectă mai puțin legea. De aceea, am fost nevoiți să facem și sesizări penale în unele din cazuri. Judecata pe fond ne-a dat dreptate. Le-am deblocat (conturile, n.r.), dar în continuare vin alți executori de la o zi la alta pe filiale din țară și se înscriu pe conturile noastre de la centru ca să ne poprească veniturile. Ne este dificilă activitatea și încercăm să le rezolvăm pe toate. Ideea este că în 2010 (…) aveam nouă popriri în curs și inclusiv sechestrul pe o parte din bunuri. Astăzi, situația financiară a partidului este cu mult mai bună – poprirea este una singură instituită acum trei zile și este în curs de soluționare până la sfârșitul săptămânii”, a explicat Drăghici, citat de agerpres.ro.
El a mai afirmat că Statutul PSD ar trebui modificat în sensul că un membru de partid care nu cotizează trei luni sau șase luni la rând să fie suspendat sau exclus din partid.

Citeşte mai mult pe Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad