Connect with us

Administratie

Bani alocaţi pe criterii politice. Primar Flămânzi: „Eu împrumut 10 miliarde pentru cofinanţarea proiectelor europene iar altcineva primeşte 25 de miliarde fără să aibă măcar un proiect”

Published

on

flamanzi, lucrari 10august (7)

Primarii care au accesat proiecte cu finanţare europeană sunt revoltaţi deoarece Guvernul Ponta nu îi sprijină în niciun fel şi că alocă bani foarte mulţi către unele primării care nu au niciun fel de proiecte. Ei spun că modul de împărţire a banilor este doar pe criterii politice deoarece a rămas mai puţin de un an până la alegerile locale.

Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi, susţine că modul de împărţire a fondurilor de la guvern nu este unul corect şi că nu se ţine cont de proiectele existente ci doar de coloratura politică a edililor.

„Din păcate, nu suntem sprijiniţi aşa cum sunt sprijinite alte localităţi. Ceea ce facem este prin munca noastră, împrumutăm bani din bănci pentru a plăti cofinanţarea proiectelor şi cheltuielile neeligibile. Am încercat să prindem şi noi vreo două obiective pe Ordonanţa 28 dar se pare că oamenii din Flămânzi nu merită acest lucru. Avem vreo 40 de miliarde de lei vechi împrumutaţi pentru a putea cofinanţa aceste proiecte cu finanţare europeană. Sperăm ca localităţile care au accesat proiecte europene să beneficieze şi de sprijinul Guvernului şi Ministerului Finanţelor. Nu e normal ca eu să împrumut 10 miliarde pentru cofinanţarea a două obiective iar altcineva să primească 25 de miliarde şi fără să aibă măcar un proiect cu finanţare europeană. Asta e politica în momentul de faţă”, a declarat Dan Oloeriu.

O altă nemulţumire a edilului din Flămânzi este că nu s-a aprobat construcţia de locuinţe ANL şi în acest oraş. El spune că primăria pe care o conduce a depus mai multe cereri începând din 2011 dar nu a primit niciun răspuns.

„Noi suntem de altă coloratură politică şi nu putem beneficia de locuinţe ANL. Nu facem parte din programul dumnealor. Avem cerere depusă din 2011. Am trimis apoi prin 2013-2014 o nouă cerere dar niciun semnal pozitiv”, a mai declarat Dan Oloeriu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad